Saksan liitto­kansleri Scholz aikoo keskustella Putinin kanssa

Scholz ja Putin puhuivat viimeksi puhelimessa joulukuussa.

Liittokansleri Olaf Scholz kehotti joulukuussa Vladimir Putinia vetämään venäläisjoukot Ukrainasta

Saksan liittokansleri Olaf Scholz aikoo keskustella Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa lähitulevaisuudessa. Liittokansleri sanoi perjantaina julkaistussa lehtihaastattelussa keskustelevansa Putinin kanssa "aikanaan".

Scholz ja Putin puhuivat viimeksi puhelimessa joulukuussa. Tuolloin Scholz kehotti Putinia vetämään venäläisjoukot Ukrainasta, kun taas Putin syytti länsimaita politiikasta, jonka lopputulos on tuhoisa.

Kölner Stadt-Anzeiger -lehdessä julkaistussa haastattelussa Scholz sanoi, että tarkoituksena on jatkaa Ukrainan aktiivista tukemista mutta samalla estää suora konflikti sotilasliitto Naton ja Venäjän välillä.

– Eikä koskaan toimia yksin, vaan tiiviissä yhteistyössä ystäviemme ja liittolaistemme kanssa, Scholz tähdensi.

Liittokanslerin mukaan rauhan saaminen Ukrainaan neuvotteluteitse edellyttää sitä, että Putin ymmärtää, ettei sotaa voi lopettaa tekemällä "jonkinlaisen kylmän rauhan".

– Esimerkiksi niin, että nykyinen etulinja muutettaisiin Venäjän ja Ukrainan uudeksi rajaksi. Kyse täytyy olla oikeudenmukaisesta rauhasta, ja sen edellytys on Venäjän joukkojen vetäminen pois, Scholz sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?