Matkustaja­koneen ovi lennähti auki kesken lennon Etelä-Koreassa

Osa koneessa matkustaneista jouduttiin toimittamaan sairaalaan hengitysvaikeuksien vuoksi.

Eteläkorealainen matkustajakone onnistui laskeutumaan varhain perjantaina turvallisesti Daegun lentoasemalle siitä huolimatta, että sen ovi avautui hieman ennen laskeutumista. Asiasta kertoi Reutersin mukaan Asiana Airlines -lentoyhtiön tiedottaja.

Eteläkorealaisen Yonhap-uutistoimiston mukaan Jejun saarelta matkaan lähteneessä lentokoneessa oli 194 matkustajaa. Heidän joukossaan oli 48 lasta ja nuorta, jotka olivat matkalla koululaisten kansallisiin urheilukilpailuihin.

Juuri ennen laskeutumista auennut ovi aiheutti paniikkia osassa matkustajista.

– Lapset tärisivät ja itkivät paniikissa. Hätäpoistumistien lähellä istuneet olivat varmasti eniten shokissa, yhden koululaisen äiti kertoi Yonhapille.

Yhdeksän koneessa olleen kerrottiin kärsineen myös hengitysvaikeuksista, joiden vuoksi osa heistä toimitettiin sairaalaan heti laskeutumisen jälkeen. Poliisin mukaan heidän tilansa ei ole vakava, ja osan kohdalla kyse saattoi olla hyperventilaatiosta.

Poliisi pidätti heti koneen laskeuduttua hätäuloskäynnin lähellä istuneen 33-vuotiaan miehen, jonka epäillään avanneen oven vetämällä kahvasta. Yonhapin mukaan matkustamohenkilökunta ei kyennyt estämään miestä, sillä kone oli juuri valmistautumassa laskeutumiseen.

Poliisin mukaan yksin matkustanut mies ei ollut humalassa. Hän ei ole toistaiseksi kertonut syytä teolle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?