Veitsimies hyökkäsi muslimi­keskukseen Lissabonissa – ainakin kaksi kuollut, useita haavoittunut

Paikallisen median mukaan veitsihyökkäyksestä epäilty olisi Afganistanin kansalainen. Poliisi ei ole tietoa toistaiseksi vahvistanut.

Ainakin kaksi ihmistä on saanut surmansa sekä useita muita haavoittunut veitsihyökkäyksessä, joka tapahtui shiiamuslimien keskuksessa Lissabonissa tiistaina. Tapahtuneesta uutisoivat portugalilaisten tiedotusvälineiden lisäksi muun muassa Reuters ja BBC.

Poliisin mukaan suurella veitsellä aseistautunut mies tunkeutui hieman ennen kello 11 islaimiittien yhteisöön kuuluvien shiiamuslimien Centro Ismaili -keskukseen ja hyökkäsi siellä olleiden ihmisten kimppuun. Keskukseen hälytetyt poliisit ampuivat hyökkääjää jalkaan, kun tämä kieltäytyi laskemasta asettaan ja lähestyi näitä veitsi kädessään.

– Se tapahtui hyvin nopeasti. Poliisi on täällä keskuksella tekemässä tutkintaa, yksi hyökkäyksen silminnäkijöistä kertoi BBC:n mukaan paikalliselle Sapo-uutissivustolle.

Poliisit vartioivat Lissabonin islaimiittien keskusta tiistaina tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen.

Hyökkäyksestä epäillyn motiivista ei ole toistaiseksi tietoa. Hänet pidätettiin ja kuljetettiin sairaalahoitoon. CNN Portugal-kanava kertoi epäillyn olevan Afganistanin kansalainen, mutta poliisi ei ole toistaiseksi vahvistanut tietoa.

Islaimiitit eli islaimilaiset ovat shiiamuslimien vähemmistöryhmä, jonka jäsenet ovat joutuneet ääriryhmien hyökkäysten kohteeksi muun muassa Pakistanissa. Portugalin islaimiitti-yhteisö on yksi Manner-Euroopan suurimmista, ja siihen kuuluu tuhansia jäseniä.

Portugalin pääministeri Antonio Costa kertoi tämänhetkisten tietojen viittaavan siihen, että kyseessä oli ”yksittäinen teko”. Hän sanoi, että rikoksesta on vielä liian varhaista tehdä tulkintoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?