Kymmeniä kuollut siirtolais­keskuksen tulipalossa Meksikossa lähellä Yhdysvaltain rajaa

Tulipalon syy ei toistaiseksi ole tiedossa.

Meksikossa ainakin 37 ihmistä on saanut surmansa siirtolaiskeskuksen tulipalossa Ciudad Juarezin kaupungissa lähellä Yhdysvaltain rajaa, kertoo uutiskanava CNN.

Uutistoimisto AFP:lle puhuneen pelastajan mukaan keskuksessa oli yli 70 ihmistä, valtaosin venezuelalaisia, kun tuli pääsi irti viime yönä paikallista aikaa. Tulipalon syy ei toistaiseksi ole tiedossa.

Vinagly-niminen venezuelalaisnainen odotteli epätoivoisesti tietoja miehestään pidätyskeskuksen ulkopuolella.

– Hänet vietiin pois ambulanssilla. Keskuksessa työskentelevät viranomaiset eivät kerro mitään. Perheeseesi kuuluva voi kuolla, eivätkä he sitä kerro, Vinagly kertoi AFP:lle.

Ciudad Juarezissa, joka sijaitsee aivan rajan ja Yhdysvaltain puolella sijaitsevan El Pason kaupungin tuntumassa, on runsaasti paperittomia siirtolaisia, jotka yrittävät päästä Yhdysvaltoihin.

Presidentti Joe Bidenin hallinnon viime kuussa hyväksymien uusien tiukennuksien mukaan laittomasti rajan ylittäneet eivät enää automaattisesti voi hakea turvapaikkaa Yhdysvalloista, vaan heidän on haettava turvapaikkaa joistain niistä maista, joiden kautta he ovat Yhdysvaltoihin tulleet.

Vaihtoehtoisesti turvapaikkaa Yhdysvalloista voi anoa verkossa.

Meksikosta yrittää kuukausittain rajan yli Yhdysvaltoihin noin 200 000 ihmistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?