Bidenin hallinnon takin­kääntö kuohuttaa – päätös öljyn­porauksesta aiheutti TikTok-myrskyn

#StopWillow on kerännyt miljoonia näyttökertoja TikTokissa. Myös ympäristöjärjestöt vastustavat öljynporaushanketta Alaskassa.

Willow-projekti on herättänyt runsaasti vastustusta.

17.3. 20:45

YhdysvalTAIN hallinnon hyväksymä öljynporaushanke kohtaa vastarintaa sosiaalisessa mediassa.

Presidentti Joe Bidenin hallinto antoi maanantaina yhdysvaltalaiselle öljyjätille valtuudet porata öljyä liittovaltion mailla Alaskassa. Aiheen ympärille syntyi myrsky, kun ympäristöaktivisti Elise Joshi julkaisi helmikuussa aihetta käsittelevän TikTok-videon. Sitä on katseltu palvelussa yli 300 000 kertaa.

Presidentinvaalikampanjansa aikana Biden lupasi, ettei hän hyväksy uusia vuokrasopimuksia öljy- tai kaasuprojekteille liittovaltion mailla.

Joshi sanoo CNN:n haastattelussa, että ”koko Joe Bidenin äänestäjäkunta on asettunut internetissä hanketta vastaan”.

TikTokissa kiertävä öljynporaushanketta vastustava #StopWillow-asiatunniste on kerännyt yli 280 miljoonaa näyttökertaa. Hanke oli maaliskuun alussa TikTokissa kymmenen trendaavimman aiheen listalla.

Mielenosoittajia Valkoisen talon edessä 3. maaliskuuta.

Vaikka projekti hyväksyttiin maanantaina 13. maaliskuuta, ei keskustelu sen ympärillä ole hiljentynyt. Valkoiselle talolle on kirjoitettu CNN:n mukaan yli miljoona hanketta vastustavaa kirjettä. Change.org:n projektia vastustavan vetoomuksen on allekirjoittanut yli neljä miljoonaa ihmistä.

Öljynporaushanke on noussut puheenaiheeksi myös suomalaisten TikTok-käyttäjien keskuudessa sekä anonyymissä viestipalvelu Jodelissa.

Willow-projektiksi kutsuttua hanketta on perusteltu sen luomilla työpaikoilla ja Yhdysvaltain kasvavalla energiaitsenäisyydellä.

Hankkeen pelätään vesittävän Bidenin hallinnon ilmastotavoitteet.

Ympäristö- ja alkuperäiskansajärjestöt vastustavat Willow-projektia. Järjestöjen ryhmittymät nostivat tiistaina 14. maaliskuuta kaksi erillistä kannetta estääkseen öljynporaushankkeen toteutumisen. Järjestöjen mukaan sen ”valtavat” kasvihuonepäästöt romuttaisivat liittovaltion ilmastotavoitteet.

Sisäministeriön mukaan Willow-projektin suunnitelmat täyttävät ympäristönsuojelun vaatimukset.

Ryhmät ilmaisivat myös huolensa öljyvuotojen ja rakentamisen aiheuttamien vaurioiden uhasta ekologisesti herkällä alueella, jolla asuu uhanalaisia ​​lajeja, kuten jääkarhuja ja hylkeitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?