Tove, 21, katosi baari-illan jälkeen – nyt kahta naista syytetään murhasta

Syyttäjien mukaan naiset ovat toimineet yhdessä ja yksissä tuumin.

17.3. 11:37

Lokakuussa Ruotsin Vetlandassa kadonneen ja myöhemmin metsästä kuolleena löytyneen 21-vuotiaan Toven tapauksen käsittely etenee. Nyt kahta nuorta naista syytetään hänen murhastaan, ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo.

Tove ilmoitettiin kadonneeksi baari-illan jälkeen lokakuun 16. päivänä. Vain päivää myöhemmin 18- ja 20-vuotiaat naiset pidätettiin epäiltynä sieppauksesta. Samaan aikaan aloitettiin laajat etsinnät.

Ruotsalaislehti Expressen kertoi tuolloin poliisin saaneen todisteita siitä, että Toven puhelin oli toisen epäillyn naisen kotona katoamisen jälkeisenä aamuna.

Syytteet pantiin vireille viisi kuukautta Toven katoamisen jälkeen. Kahta aiemmin pidätettyä naista syytetään nyt Toven murhasta.

– Tutkinnan perusteella näyttäisi, että menehtyneen 21-vuotiaan sekä 20-vuotiaan epäillyn välit olivat riitaisat, mutta tarkempaa motiivia ei ole selvitetty, syyttäjä Adam Rullman kertoi tiedotteessa.

Molemmat syytetyt ovat aiemmin kertoneet siirtäneensä Toven ruumista tämän kuoleman jälkeen. 20-vuotiaan syytetyn mukaan Tove kuoli heidän välilleen syntyneen välikohtauksen aikana. Hän on myös kertonut menneensä paniikkiin ja piilottaneensa ruumiin.

Syytteen mukaan naiset tappoivat Toven yhdessä tukehduttamalla niin, että syytetyistä vanhempi kuristi hänet nuoremman pidellessä uhria paikallaan tämän käsistä.

Syyttäjien mukaan naiset ovat toimineet yhdessä ja yksissä tuumin. Veriteon jälkeen he veivät Toven ruumiin metsäalueelle, josta hänet löydettiin muutamaa viikkoa myöhemmin. Ruumiin siirron jälkeen 20-vuotias syytetty yritti hävittää sen polttamalla.

20-vuotiasta naista syytetään myös viime vuoden tammikuussa tehdystä vahingonteosta. Silloin hän sytytti tuleen rakennuksen, jossa Tove tuolloin asui.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?