Peskov kertoo, kuinka Kreml reagoi Turkin ilmoitukseen Suomen Nato-jäsenyyden saamasta tuesta

Kremlin tiedottajan mukaan Venäjä ei ole uhka Suomelle ja Ruotsille.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kuvattiin yhdessä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa viime joulukuussa Kirgisian Bishkekissä.

16.3. 21:45

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi torstaina toimittajille, ettei Venäjä ole uhka Suomelle ja Ruotsille, eikä maiden välillä koskaan ole ollut ”pahaa verta”.

Peskovilta kysyttiin, kuinka Kreml reagoi Turkin keskiviikkoiseen ilmoitukseen Suomen Nato-jäsenyyden saamasta tuesta.

– Me olemme toistuvasti ilmaisseet harmiamme liittyen Suomen ja Ruotsin haluun liittyä sotilasliiton jäseniksi. Olemme toistuvasti sanoneet, ettei Venäjä ole millään tavalla uhka näille maille, koska välillämme ei ole ollut koskaan pahaa verta ja nämä maat ole koskaan ilmaisseet aikomusta kääntyä Venäjä-vastaisiksi, Peskov sanoi Venäjän valtion uutistoimiston Tassin mukaan.

– Ne eivät olleet uhka meille, eikä meistä sen vuoksi ollut uhkaa niille. Näin ollen voimme vain ilmaista harmiamme tässä asiassa, hän jatkoi.

Lue lisää: Niinistö tapaa Erdoganin perjantaina Turkissa – myös Unkarin pää­ministeri Orban on Ankarassa

Peskov painotti Turkin olevan Naton jäsen.

– Sillä on oma toimintatapansa ja omat asiansa Naton sisällä. He käsittelevät niitä, Peskov sanoi.

Tass kertoi artikkelissaan myös Suomen presidentin Sauli Niinistön torstaina käynnistyneestä Turkin-vierailusta, jonka myötä Suomen Nato-jäsenyyden odotetaan saavan sinettinsä Turkin parlamentilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?