Unkarilais­media kertoi taas uuden päivä­määrän parlamentin äänestykselle Suomen Nato-jäsenyydestä

Torstaina tulleen tiedon mukaan äänestys Naton laajenemisesta pidettäisiin Unkarin parlamentissa 31. maaliskuuta.

Joko vihdoin Unkarin parlamentti pääsee äänestämään Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksistä?

16.3. 18:47

Unkarista tihkui jälleen uusi tieto siitä, milloin maan parlamentti ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet.

Oppositiomedia HVG kertoi torstaina, että suurimmat hallituspuolueet Fidesz ja KDNP olisivat sopineet ratkaisevan äänestyksen Naton laajenemisesta 31. maaliskuuta käytävään parlamentin istuntoon.

Lue lisää: Näin monesti Unkari on lykännyt Suomen Nato-jäsenyydestä äänestämistä

HVG:n mukaan päähallituspuolue Fideszin varapuheenjohtaja György Balla myös kertoi syyn, miksi Unkari on toistuvasti lykännyt Nato-ratifiointeja viime syksystä lähtien. Syy on Fideszin mukaan Brysselissä, joka ”valehtelee kuin sika”.

Unkari on aiemmin kiistänyt, että Nato-ratifiointeja olisi kytketty muihin asioihin, mutta nyt Unkarissa puhutaan jo avoimesti, että neuvottelut Euroopan komission kanssa ovat vaikuttaneet Nato-asioiden käsittelyyn.

Maaliskuun aikana Unkari lähetti delegaation sekä Ruotsiin että Suomeen ennen maiden Nato-jäsenyyksistä äänestämistä. Äänestyksen aika piti vihdoin olla 20. maaliskuuta, mutta maan varapääministeri Zsolt Semjén peruutti kaikki parlamentin istunnot ensi viikolta.

Unkari on myös todennut, ettei se aio olla viimeinen maa, joka ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa perjantaina Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin, ja Niinistön odotetaan tuovan Turkista mukanaan lupauksen siitä, että Turkki ratifioi Suomen Nato-jäsenyyden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?