FSB:n rakennus palaa – näin venäläis­viranomaiset kertovat syttymis­syystä

Venäläisviranomaisten mukaan palo syttyi oikosulusta. Zelenskyin neuvonantaja sanoi Ukrainan seuraavan tilannetta mielissään, mutta kiisti Ukrainan olleen osallinen.

FSB:n rakennus on syttynyt palamaan Rostovin kaupungissa lähellä Ukrainan rajaa. Tulipalossa kuoli ainakin yksi ihminen ja kaksi on loukkaantunut.

16.3. 16:07

Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n rakennus on syttynyt palamaan Rostovin kaupungissa Etelä-Venäjällä. Tulipalossa kuoli ainakin yksi ihminen ja kaksi on loukkaantunut.

Venäläisviranomaisten mukaan tuli levisi 800 neliömetrin suuruiselle alueelle. Palon syttymissyy oli heidän mukaansa oikosulku, joka aiheutti polttoaine- ja voiteluainesäiliöiden räjähdyksen.

Useissa sosiaalisessa mediassa julkaistuissa kuvissa ja videoilla näkyy, kuinka suuri tulipalo peittää osia FSB:n rakennuksesta ja sakeaa mustaa savua kohoaa ilmaan. BBC:n mukaan paikalliset asukkaat kertoivat kuulleensa räjähdyksiä ennen tulipalon syttymistä.

Lue lisää: FSB:n rakennus ilmi­liekeissä – TASS: Ainakin yksi kuollut

Rakennus kuuluu Venäjän turvallisuuspalvelun alueelliselle rajavartio-osastolle ja sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Ukrainan rajalta. Alueen kuvernöörin mukaan rakennuksia on evakuoitu Rostovissa varotoimenpiteenä.

Epäilykset kohdistuivat aivan aluksi ukrainalaismielisiin sabotaasiryhmiin, joita on syytetty useista iskuista Venäjän maaperällä Venäjän aloitettua laajamittaisen hyökkäyssotansa Ukrainassa viime vuoden helmikuussa.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak kiisti Ukrainan olleen millään tavalla osallinen tulipaloon, mutta sanoi Ukrainan seuraavan tilannetta mielissään. Podoljakin mukaan tapahtuma kielii Venäjän sisäisestä konfliktista ja paniikista Venäjällä.

– Ukraina ei sekaannu, mutta seuraa mielissään, hän sanoi Twitterissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?