HS ja IL: Unkari ei aio olla viimeinen maa, joka ratifioi Suomen ja Ruotsin Natoon

Uutta tietoa ratifioinnin aikataulusta ei kuitenkaan ole.

Kuva Unkarin parlamentista viime lokakuulta.

15.3. 15:29

Unkarin suurlähetystön mukaan maa aio olla viimeinen jäsenmaa, joka ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyshakemukset, uutisoivat Helsingin Sanomat ja Iltalehti.

Unkari on Turkin lisäksi ainoa maa, joka ei ole vielä ratifioinut kumpaakaan maata.

Uutistoimisto Reuters uutisoi keskiviikkona, että Turkki suunnittelee Suomen Nato-jäsenyyden ratifioimista ennen toukokuisia vaaleja. Kahden turkkilaisen virkamiehen mukaan parlamentti todennäköisesti ratifioi jäsenyyden ennen huhtikuun puoliväliä.

Presidentti Sauli Niinistö on matkustamassa Turkkiin huomenna torstaina yhdessä ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) kanssa. Perjantaina Niinistön on määrä tavata Istanbulissa presidentti Recep Tayyip Erdogan.

Unkarin Helsingin suurlähetystö kertoi HS:lle, ettei sillä ole antaa uutta tietoa ratifioinnin aikataulusta. Ratifioinnista oltaisiin voitu äänestää jo ensi viikon maanantaina, mutta parlamentin ensi maanantain kokoontuminen peruttiin. Seuraavan kerran Unkari voisi ratifioida Suomen 27. maaliskuuta.

Unkari on ratifioimassa sekä Suomen että Ruotsin kerralla. Turkissa sen sijaan Suomi näyttäisi saavan vihreää valoa ennen Ruotsia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?