Niinistö vieraili maailman suurimmassa laivasto­tuki­kohdassa

Tasavallan presidentti tutustui laivaston alukseen Virginian rannikolla sijaitsevassa tukikohdassa.

Presidentti Niinistö matkusti lentokoneella Virginian rannikolla sijaitsevaan tukikohtaan.

10.3. 22:38

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön Yhdysvaltain-matka jatkui tänään vierailulla Norfolkiin, jossa sijaitsee maailman suurin laivastotukikohta.

Virginian rannikolla sijaitsevassa tukikohdassa toimivat Yhdysvaltain 2. laivaston esikunta, Naton operatiivinen johtoporras JFC Norfolk sekä Naton muutosta ja koulutusta ohjaava transformaatioesikunta.

Niinistö tapasi laivastoministeri Carlos Del Toron ja Naton yhteisoperaatioesikunta Norfolkin komentajan, vara-amiraali Daniel Dwyerin.

Yhdysvaltain laivastoministeri Carlos del Toro vastaanotti presidentti Niinistön vierailulle Norfolkin sotilastukikohtaan.

Niinistö tapasi myös Naton yhteisoperaatioesikunta Norfolkin komentaja vara-amiraali Danien Dwyerin.

Lue lisää: Tällainen on maailman suurin laivasto­tuki­kohta – tärkeä Nato-Suomen puolustukselle

Niinistö kertoi Twitterissä vierailleensa USS Dwight D. Eisenhowerilla. Kyseinen on alus on Yhdysvaltain laivaston Nimitz-luokan lentotukialus, joka laskettiin vesille vuonna 1975. Se otettiin palvelukseen pari vuotta myöhemmin.

Alus osallistui aikoinaan muun muassa Persianlahden sotaan.

Alus on nimetty Yhdysvaltain entisen presidentin Dwight D. ”Ike” Eisenhowerin mukaan. Eisenhower kuoli kuusi vuotta ennen aluksen vesillelaskua, joten aluksen kumminta toimi hänen leskensä. Eisenhower oli myös viiden tähden kenraali, joka oli osallistunut toiseen maailmansotaan.

Niinistö tutustui sota-alukseen.

Niinistö on aiemmin matkansa aikana muun muassa puhunut Washingtonin osavaltion kongressille, osallistunut keskustelutilaisuuteen Stanfordin huippuyliopistossa ja tavannut Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin.

Tapaaminen Bidenin kanssa ei alun perin ollut Niinistön ohjelmassa. Tasavallan presidentin kansliasta kerrottiin, että Niinistö oli ollut Valkoisessa talossa tapaamassa Bidenin kansallisen turvallisuuden neuvonantajaa Jake Sullivania, kun Biden liittyi tapaamiseen. Myös Biden kertoi Twitterissä piipahtaneensa tapaamassa Niinistöä.

Yhteiskuvassa (vas.) Yhdysvaltain laivastoministeri Carlos del Toro, Norfolkin komentaja vara-amiraali Danien Dwyer, presidentti Niinistö, lentotukialustaisteluosaston komentaja Marc Miguez ja USS Dwight D. Eisenhowerin komentaja Paul F. Campagna.

Suomen lippu liehui Yhdysvaltain lipun vieressä.

Niinistö vieraili USS Dwight D. Eisenhower -aluksella.

Niinistölle esiteltiin sotakoneita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?