Vakava Sanna Marin osallistui 27-vuotiaan sota­sankarin siunaus­tilaisuuteen – ilmaisi osan­ottonsa omaisille

Sotasankari Dmytro Kotsjubailo, 27, kuoli Bahmutissa 7. maaliskuuta.

10.3. 16:35

Suomen pääministeri Sanna Marin matkusti perjantaina vierailulle Kiovaan. Marin osallistui mediatietojen mukaan muun muassa sotasankari Dmytro Kotsjubailon, 27, siunaustilaisuuteen Ukrainan presidentti Zelenskyin kanssa.

Vakava Marin kuvattiin sotilaan arkun äärellä. Hän laski kukkakimpun arkulle Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin jälkeen.

Marin ilmaisi myös osanottonsa sotilaan omaisille.

Suomen pääministeri ilmaisi osanottonsa Dmytro Kotsjubailon omaisille.

Kotsjubailo, jota kutsuttiin myös ”DaVinciksi, ” johti mekanisoitua pataljoonaa, joka oli osa 67. erillistä mekanisoitua prikaatia. Kotsjubailon pataljoonan nimi oli ”Da Vinci -sudet”.

Kotsjubailo ilmoittautui jo vuonna 2014 vapaaehtoiseksi taistelemaan Itä-Ukrainassa. Hän oli tuolloin vain 18-vuotias, Suspilne kertoo.

Kotsjubailo oli kaikkien aikojen nuorimpana pataljoonan komentajaksi noussut ukrainalainen. Hän oli myös ensimmäinen vapaaehtoistaistelija, jolle on myönnetty maan korkein kunniamerkki eli Ukrainan sankarin arvonimi.

Sanna Marin ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi osallistuivat sotasankarin siunaustilaisuuteen.

Kotsjubailo sai Ukrainan sankarin arvonimen henkilökohtaisen rohkeuden osoittamisesta Ukrainan alueellisen koskemattomuuden puolustamisessa marraskuussa 2021.

Sotasankari kuoli 7. maaliskuuta taistelussa Bahmutissa.

– Yksi Ukrainan nuorimmista sankareista. Yksi niistä, joiden henkilökohtainen historia, persoona ja rohkeus ovat muuttuneet ikuisiksi ajoiksi osaksi Ukrainan historiaa, persoonaa ja rohkeutta, Zelenskyi sanoi tiistaina ilmoittaessaan miehen kuolemasta.

Siunaustilaisuuteen Pyhän Mikaelin kultakupolinen luostarissa osallistui satoja ihmisiä.

Sanna Marin laski kukat kuolleen sotasankarin arkkuun presidentti Volodymyr Zelenskyin jälkeen.

Zelenskyi sanoi Telegramissa luovuttaneensa sotasankarin äidille Kotsjubailolle postuumisti annetun tunnustuksen sotilaspalveluksesta.

– Me emme koskaan unohda. Ja olemme ikuisesti kiitollisia.

Myöhemmin satoja ihmisiä kokoontui Itsenäisyysaukiolle Kiovan keskustassa muistamaan sotasankaria. Muistotilaisuuteen osallistuivat myös muun muassa puolustusministeri Oleksi Reznikov ja asevoimien komentaja Valeri Zaluzhnyi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?