Kuusi vuotta internetin historian huikeimmaksi hehkutetusta hetkestä: ”Tätä parempaa komediaa ei voi kirjoittaa”

Vaikka video on jo kuusi vuotta vanha, on se säilyttänyt suosionsa.

Britannian yleisradioyhtiö haastatteli BBC News -kanavallaan suorassa lähetyksissä professori Robert Kellyä Etelä-Koreasta videoyhteyden välityksellä päivälleen kuusi vuotta sitten.

10.3. 23:41

Oliko se profetia vai pelkästään hauska sattumus?

Internetin räjäyttäneestä videosta tuli tänään kuluneeksi päivälleen kuusi vuotta.

Britannian yleisradioyhtiö haastatteli BBC News -kanavallaan suorassa lähetyksissä professori Robert Kellyä Etelä-Koreasta videoyhteyden välityksellä.

Kellyä haastateltiin Etelä-Korean silloisen presidentti Park Geun-hyen virkarikossyytteisiin liittyen.

Suorassa lähetyksessä Kelly kertoi tapauksen tuoreimmasta käänteistä, kun hänen työhuoneensa ovi kävi.

Huoneeseen marssi Kellyn 4-vuotias tytär, joka alkoi pelehtimään ja elehtimään teatraalisesti isä-Kellyn ruotiessa Etelä-Korean presidentin kujanjuoksua.

BBC:n juontaja totesi tyttären olevan Kellyn takana, jonka jälkeen Kelly ohjasi toisella kädellään tytärtään loitommas irrottamatta katsettaan ruudusta.

Tässä vaiheessa huoneeseen tupsahti myös Kellyn yhdeksänkuinen vauva. Välittömästi hänen perässään juoksi Kellyn vaimo ja lasten äiti Jung-a Kim hakemaan lapsia häiritsemästä heidän isänsä työtä.

Kuten suoraan tilannekomediasarjasta, Kim säntäsi sisään, otti lapset syliinsä ja vei heidät pois huoneesta.

Kun lapset oli saatu pois, Kim kurotti polvillaan ollessaan vielä toisella kädellään ovelle, jotta sai sen kiinni.

Koko aikana professori Kellyn ilme ei värähtänyt, eikä katse irronnut kamerasta. Hän pahoitteli taustaltaan kuuluvaa melua äärimmäisellä asiallisuudella ja jatkoi asiaansa.

Video malttinsa säilyttäneestä isästä tuli somehitti.

Korona-aikana etätöissä olleille pienten lasten vanhemmille vastaava tilanne kävi varmasti tutuksi etäyhteyksin käydyissä palavereissa lasten ollessa myös kotona.

Robert Kellystä tuli videon myötä perheineen maailmankuulu ainakin hetkeksi aikaa.

Loppuvuodesta 2017 Kelly muisteli hupaisasti brittilehti Guardianille, että hän oli perheineen koko maapallon kuuluisin perhe parin viikon ajan, kun video lähti elämään omaa elämäänsä.

Kelly myös pelkäsi, että tapahtuma olisi ollut hänen uransa loppu ”puhuvana päänä”.

BBC:n videota on katsottu Youtubessa yli 54 miljoonaa kertaa. Suosituimmissa kommenteissa kehuja jaellaan useampaan suuntaan.

– Tapa, jolla vaimo lensi huoneeseen oli kultaa, eräs kommentoi nauruhymiöin kaksi kuukautta sitten.

– Tätä parempaa komediaa ei voi kirjoittaa. Olen katsonut tämän nyt kymmenen kertaa, ja nauran niin kovaa, että itkettää, kirjoittaa toinen.

– Hän on varmasti loistava isä, sillä taapero marssii häntä kohti niin innoissaan, eräs käyttäjä arvioi.

– Rakastan sitä, kuinka hän sulkee silmänsä toivoen, että avatessaan silmänsä kaikki olisi ollut vain unta, yksi leukailee.

Vaikka video on jo kuusi vuotta vanha, on se säilyttänyt suosionsa. Suosituimmat Youtubeen kirjoitetut kommentit ovat viime kuukausilta.

Viraalivideo ei vähentänyt Kellyn arvoa asiantuntijana, pikemminkin päinvastoin. Hän on esiintynyt muun muassa eteläkorealaisessa tosi-tv-ohjelmassa, jossa seurattiin pieniä lapsia isineen ja heidän kasvatushaasteitaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?