Hampurin ampumisessa kuollut ainakin kahdeksan ihmistä – Spiegel: Epäillyn uskotaan olleen Jehovan todistajien entinen jäsen

Saksan poliisin mukaan Hampurissa torstai-iltana tapahtuneen joukkoampumisen uhrien joukossa on myös epäilty ampuja.

10.3. 11:43

Saksan Hampurissa torstai-iltana tapahtuneessa joukkoampumisessa on kuollut ainakin kahdeksan ihmistä, vahvisti poliisi perjantaina. Kuolleiden joukossa on epäilty ampuja.

Poliisin mukaan useita muita ihmisiä haavoittui, osa heistä vakavasti. Saksan media on kertonut aikaisemmin, että vakavasti haavoittuneita olisi kahdeksan.

Ampuminen tapahtui Hampurissa Jehovan todistajien valtakunnansalissa Grossborstelin kaupunginosassa. Teon motiivista ei toistaiseksi ole tietoa.

Poliisit työskentelivät joukkoampumisen tapahtumapaikalla perjantaiaamuna.

Saksalaislehti Spiegel kertoi perjantaina, että epäillyn uskotaan olleen yhteisön entinen jäsen. Lehden viranomaislähteiden mukaan hänen arvioidaan olleen 30–40-vuotias, eikä hänellä tiedetä olleen taustallaan ääriajattelua.

Hampurin poliisin tiedottaja ei Reutersin mukaan toistaiseksi vahvistanut Spiegelin tietoja. Hän vetosi lehdistötilaisuuteen, joka poliisin on määrä pitää perjantaina kello 13 Suomen aikaa.

Paikallisen Abendblatt-lehden mukaan valtakunnansalilla oli veritekojen aikaan menossa raamattupiiri. Hampurin poliisin erikoisyksikkö oli sattumalta lähellä paikkaa ja pääsi perille nopeasti hälytyksen tultua.

Tultuaan paikalle poliisit havaitsivat paikalla useita haavoittuneita ja kuolleita. Pian tämän jälkeen he kuulivat laukauksen rakennuksen yläkerroksista. Sinne päästyään poliisit löysivät ruumiin, joka oli tiettävästi ampujan.

– Kuulimme laukauksia. Niitä tuli 12 peräkkäin. Sitten näimme, kuinka ihmisiä vietiin pois mustissa säkeissä, yksi paikalla olleista silminnäkijöistä kertoi toimittajille Reutersin mukaan.

Rikospaikkatutkijat pussittivat todisteita perjantaina Jehovan todistajien valtakunnansalilla.

Poliisi varoitti ihmisiä katastrofitilanteisiin tarkoitetulla puhelinsovelluksella. Ihmiset määrättiin pysymään sisätiloissa ja lisäksi välttämään ampumapaikkaa ja sen lähialueita. Poliisi eristi ampumapaikan lähikadut ja valvoi aluetta myös ilmasta helikopterilla.

– Raportit tapahtumasta ovat järkyttäviä. Syvä osanottoni uhrien omaisille. Pelastuslaitos työskentelee tiiviisti löytääkseen tekijä(t) ja selvittääkseen taustat, kirjoitti Hampurin pormestari Peter Tschentscher Twitterissä.

Liittokansleri Olaf Scholz kuvaili ampumista Twitterissä ”brutaaliksi väkivallan teoksi”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?