Erdoganin neuvonantaja: Turkin, Suomen ja Ruotsin Nato-kokous sujui hyvässä hengessä

Turkin, Suomen ja Ruotsin virkamiesten Nato-kokous Brysselissä tänään sujui hyvässä hengessä, sanoi Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin neuvonantaja Ibrahim Kalin.

9.3. 19:17 | Päivitetty 9.3. 19:49

Kokouksessa Turkkia edustaneen Kalinin kommentista uutisoi Turkin valtiollinen Anadolu-uutistoimisto sen jälkeen, kun kokous oli päättynyt illalla.

Se, jatkavatko Suomi ja Ruotsi Nato-jäsenyysprosessia yhdessä vai erikseen sekä se, miten prosessi tästä eteenpäin jatkuu, riippuu maiden omista toimista, Kalin sanoi.

– Voin sanoa, että yleisesti ottaen kokous sujui hyvässä hengessä. Korostimme jälleen kerran Turkin turvallisuushuolia ja odotuksia, joita olemme ilmaisseet ruotsalaisille ja suomalaisille kollegoillemme. Naton pääsihteeri osallistui myös osaan tästä kokouksesta, ja ilmaisimme odotuksemme avoimesti, Kalin sanoi turkkilaisille toimittajille kokouksen jälkeen.

– Kerroimme kokouksessa, että jotkut (Suomen ja Ruotsin toimista) olivat tyydyttäviä ja että edistystä oli tapahtunut joillakin alueilla, ja ilmaisimme keskustelukumppaneillemme tyytyväisyytemme heidän ponnisteluihinsa ​​ja työhönsä tällä saralla. Mutta prosessi ei tietenkään ole vielä ohi, Kalin sanoi.

Kalinin mukaan Turkin turvallisuushuolet liittyen terroristijärjestöihin ovat myös Naton turvallisuusongelmia. Hän viittasi kurdien PKK-järjestöön sekä saarnaajaimaami Fethullah Gülenin seuraajien verkostoon, jota Turkki syyttää vuoden 2016 vallankaappausyrityksestä.

Maiden virkamiehet kokoontuivat Brysselissä Naton päämajassa tänään ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Turkki katkaisi keskustelut Ruotsin kanssa tammikuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?