Kreikan tuhoisasta juna­turmasta nostettu syytteet kolmea rautatie­virkailijaa vastaan

Kreikassa on nostettu syytteet kolmea rautatievirkailijaa vastaan viime viikon junaturmasta. Syytettyjä on yhteensä nyt neljä. Junaturma oli Kreikan historian pahin.

Junaturman jälkeen Kreikassa on ollut useita laajoja mielenosoituksia. Mielenosoittajat ovat myös ottaneet yhteen poliisin kanssa. Kuva on otettu Thessalonikissa 8. maaliskuuta.

9.3. 13:59 | Päivitetty 9.3. 14:22

Kreikassa on nostettu syytteet kolmea rautatievirkailijaa vastaan viime viikon tuhoisasta junaturmasta, kertoo oikeuslähde.

Yhtä junanlähettäjää ja kahta asemapäällikköä epäillään kuoleman- ja vammantuottamuksista sekä rautatieliikenteeseen liittyvistä rikkeistä.

Jo aikaisemmin oli nostettu syytteet lähellä onnettomuuspaikkaa sijaitsevan Larissan aseman asemapäällikköä vastaan.

Yli 50 000 ihmistä otti keskiviikkona osaa junaturman vuoksi järjestettyihin mielenosoituksiin ympäri Kreikkaa, ja lisäksi tuhannet työntekijät marssivat protestiksi ulos työpaikoiltaan.

Mielenosoitukset yltyivät paikoitellen rajuiksi yhteenotoiksi poliisien ja mielenosoittajien välillä.

Ainakin 57 ihmistä sai surmansa viikko sitten tiistaina, kun matkustajajuna ja tavarajuna törmäsivät Ateenan ja Thessalonikin välisellä rataosuudella lähellä Larissan kaupunkia. Viime päivien protesteissa mielenosoittajat ovat syyttäneet turmasta viranomaisten ja rautatieyhtiön piittaamattomuutta. Junaturma oli Kreikan historian pahin.

Junassa on kerrottu olleen noin 350 ihmistä, joista monet olivat nuoria opiskelijoita.

Juttua päivitetty kello 14.23: Lisätty tietoja mielenosoituksista ja junaturmasta kauttaaltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?