Video: Mellakkapoliisin vesitykkiä uhmanneesta naisesta tuli Georgian protestien symboli

EU-lippua sinnikkäästi kaaoksen keskellä heiluttanut georgialaisnainen tallentui tiistaina useille videoille Tbilisissä.

8.3. 21:08

Georgian pääkaupungissa Tbilisissä jatkuivat keskiviikkona toista päivää raivokkaat protestit, joihin mellakkapoliisi on vastannut muun muassa kyynelkaasua, tainnutuskranaatteja sekä vesitykkejä käyttäen. Mielenosoittajat vastustavat hallituksen tuoretta lakiesitystä ”vieraan vallan agenteista”.

Sosiaalisessa mediassa georgialaisten kapinoinnin symboliksi on nostettu naista, joka kuvattiin tiistaina Tbilisissä heiluttamassa EU:n tähtilippua siitä huolimatta, että poliisit kohdistivat vesitykkinsä suoraan häneen ja muihin protestoijiin niin, että näillä oli vaikeuksia pysyä pystyssä.

Uutistoimisto Reutersin julkaisemalla videolla näkyy, kuinka muut mielenosoittajat kerääntyvät naisen ympärille suojatakseen tätä voimakkaalta vesisuihkulta. Nainen ei luovuta missään vaiheessa, vaan jatkaa sinnikkäästi lippunsa heiluttamista.

  • Reutersin video on nähtävissä artikkelin yläosassa olevassa videoikkunassa. Sitä edeltäviä tapahtumia on nähtävissä muun muassa alla olevalla, sosiaalisessa mediassa leviävällä videolla.

Georgian oppositio on kritisoinut esitystä Venäjä-tyyliseksi laiksi, joka ajaisi kansalaisyhteiskunnan ja riippumattoman median ahtaalle. Lakiesitystä on kritisoitu myös maan rajojen ulkopuolella, sillä sen katsotaan uhkaavan Georgian jo ennestään haurasta demokratiaa.

Lakiesitys on syventänyt entisestään juopaa Venäjän kanssa lähentyneen Georgialainen unelma -valtapuolueen sekä EU-myönteisen presidentin Salome Zurabitshvilin välillä.

– Olen teidän puolellanne. Tänään edustatte vapaata Georgiaa. Georgia, joka näkee tulevaisuutensa Euroopassa, ei anna kenenkään riistää tätä tulevaisuutta, Zurabitshvili ilmaisi tiistaina tukeaan mielenosoittajille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?