Mies katosi oudosti – karu totuus paljastui 8 kuukautta myöhemmin, kun vaimo etsi joulukoristeita komerosta

Yhdysvaltain Illinoisissa asuneen miehen kohtalo nousi uutisotsikoihin maailmalla viime viikolla, kun viranomaiset vahvistivat hänen kuolinsyynsä.

8.3. 22:10

Huhtikuussa 2022 Yhdysvaltain Illinoisissa asunut Richard Maedge, 53, soitti puolisolleen Jenniferille kertoakseen, että oli lähdössä töihin tavallista aiemmin. Sitten hän katosi jäljettömiin.

Mies ei ollut kotona Jennifer Maedgen palatessa töistä, mutta tämän auto oli edelleen pysäköitynä talon edustalle. Myös lompakko ja avaimet olivat jääneet kotiin.

Viime joulukuussa Jennifer Maedge ryhtyi etsimään joulukoristeita harvoin käytössä olleesta komerosta. Pian kävi ilmi, ettei hänen kadonnut aviomiehensä ollut koskaan poistunut kotoaan.

– Päätin koristella joulukuusen, ja etsiessäni koristekassia löysin hänet. Hän oli surmannut itsensä, Maedge kertoi tammikuussa paikallislehti Belleville News-Democratille.

Maedgen aviomiehen kohtalo nousi uutisotsikoihin maailmalla viime viikolla, kun Madisonin piirikunnan kuolinsyytutkijan virasto vahvisti tämän kuolinsyyksi itsemurhan.

Päätin koristella joulukuusen, ja etsiessäni koristekassia löysin hänet.

Miehen löytöpaikkaa on kuvailtu suljetuksi varastotilaksi, jonne mennään sisälle toisen komeron vaaterekkien taakse kätkeytyvästä ovesta. Paikallisen median mukaan Troyn pikkukaupungin poliisi tutki pariskunnan kodin heti Richard Maedgen katoamisen jälkeen, mutta miestä ei löytynyt.

Kuolinsyytutkija Kelly Rogers kertoi KTVI-kanavalle, että poliisit olivat kuitenkin havainneet ”viemärin kaltaista” hajua talossa ollessaan.

Kun miestä ei löytynyt vielä toisellakaan etsintäkierroksella, eikä myöskään haju ollut kadonnut, otti Jennifer Maedge yhteyttä putkimieheen. Putkimiehen mukaan haju oli lähtöisin viemärin kaasuista.

Hän sai korjattua tilanteen tukkimalla yhden talon kellarissa olleista viemäriputkista.

Totuus valkeni kuitenkin 11. joulukuuta. Rogersin mukaan Richard Maedgen ruumis oli jo ohittanut hajoamisvaiheen ja muumioitunut. Koska muumioitunut vainaja ei enää eritä voimakasta hajua, tämä saattaa selittää hänen mukaansa sen, miksi ruumiin löytymisessä kesti niin kauan.

Jennifer Maedge kertoi tammikuussa, ettei hän syytä tapahtuneesta poliisia, sillä he eivät olisi voineet tietää varastotilan olemassaolosta miestä talosta etsiessään. Hän totesi myös, ettei talossa leijunut haju ollut koskaan kovin voimakas.

Kolmen lapsen isä ja kolmen lapsenlapsen isoisä Richard Maedge haudattiin tammikuussa. Hänen löytymisensä oli perheelle kaikesta huolimatta helpotus.

– Vaikka emme halunneet tällaista lopputulosta, se on silti lopputulos, jonka myötä voimme saattaa hänet lepoon, Jennifer Maedge kertoi paikalliselle medialle tuolloin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?