Kiinalais­viranomaiset päivittivät avo­louhoksen romahduksen uhri­lukuja – ainakin 53 ihmistä kuoli tai on kateissa

Pelastustoiminta näyttää olevan loppumassa, ja jatkossa hätätilaministeriö keskittyy suuronnettomuuksien ennaltaehkäisyyn.

8.3. 13:21

Kiinassa ainakin 53 ihmistä kuoli tai on kateissa kaksi viikkoa sitten tapahtuneen avolouhoksen romahduksen vuoksi, kertoo kiinalaisministeriö. Viranomaislausunnot antavat ymmärtää, että eloonjääneiden etsintää ollaan lopettelemassa onnettomuusalueella.

Kymmeniä ihmisiä ja ajoneuvoja hautautui, kun 180 metriä korkea rinne antoi periksi Sisä-Mongolian alueella Kiinan pohjoisosassa. Pelastustyöntekijät löysivät alkujaan kuusi eloonjäänyttä sekä kuuden ihmisen ruumiit, ja hätätilaministeriö johto vaati perusteellisia toimia 47 työntekijän pelastamiseksi.

Tiistaina ministeriön johtaja kuitenkin sanoi, ettei enempää ihmisiä oltu löydetty. Hänen mukaansa huomio siirrettäisiin tästä eteenpäin sen varmistamiseen, ettei vastaavanlaista katastrofia pääse syntymään uudelleen.

– Opit tästä ovat erittäin syvällisiä. Seuraavassa vaiheessa nostamme suuronnettomuuksien ennaltaehkäisyn työmme etusijalle, Wang Xiangxi sanoi valtiollisen China Youth Daily -lehden mukaan.

Viranomaiset pyrkivät Wangin mukaan tehostamaan turvatoimia, selvittämään huomaamatta jääneitä vaaroja ja edistämään automaatiota riskialttiilla aloilla.

Kaivosturvallisuus on parantunut Kiinassa edellisten vuosikymmenten aikana, mutta onnettomuudet ovat edelleen yleisiä alalla, jossa turvatoimet ovat usein löyhiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?