Kaksi Meksikossa siepattua Yhdysvaltain kansalaista löytyi kuolleena – muut pääsivät palamaan kotimaahan

Tuntemattomat asemiehet sieppasivat perjantaina neljä Yhdysvaltalain kansalaista, kun nämä olivat matkanneet rajan yli Meksikossa sijaitsevaan Matamorosin kaupunkiin.

Paikalliset poliisit partioivat tiistaina alueella, josta kahden surmatun Yhdysvaltain kansalaisen ruumiit löytyivät.

7.3. 23:16

Kaksi asemiesten sieppaamaksi Meksikossa joutunutta Yhdysvaltain kansalaista on saanut surmansa. Kaksi muuta sieppauksesta hengissä selvinnyttä yhdysvaltalaista on puolestaan päässyt palaamaan kotimaahansa. Asiasta kertoivat tiistaina Reutersin mukaan Meksikon viranomaiset.

Tuntemattomat asemiehet sieppasivat perjantaina kolme yhdysvaltalaista miestä sekä yhden naisen, kun nämä olivat matkanneet Tamaulipasin osavaltiossa sijaitsevaan Matamorosin kaupunkiin ostamaan lääkkeitä. Sieppaus tapahtui pian sen jälkeen, kun seurueen auton oli ylittänyt Meksikon rajan.

Sieppaajat ampuivat yhdysvaltalaisten autoa kohti, siirsivät heidät toiseen ajoneuvoon ja pakenivat paikalta. Sieppauksen yhteydessä sai surmansa meksikolainen sivullinen.

– Neljästä kaksi on kuollut, yksi haavoittunut ja yksi elossa, kertoi Tamaulipasin osavaltion kuvernööri Americo Villareal Meksikon presidentille Andres Manuel Lopez Obradorille tämän pitäessä päivittäistä lehdistötilaisuuttaan.

Tamaulipasin yleisen syyttäjän Irving Barriosin mukaan kaksi sieppauksesta hengissä selvinnyttä on luovutettu yhdysvaltalaisviranomaisten huomaan maiden välisellä rajalla.

Poliisit työskentelivät tiistaina ruumiiden löytöpaikalla Matamorosin lähellä.

Maanantaina ABC News kertoi siepattujen olevan nimeltään Shaeed Woodard, Zindell Brown, Latavia McGee sekä Eric James Williams. Hengissä selvinneiksi heistä on nimetty Tamaulipasissa Williams sekä seurueen ainoa nainen McGee.

Meksikon jengiväkivalta sekä siihen kytkeytyvät sieppaukset ovat olleet viime aikoina jälleen puheenaiheena Yhdysvalloissa. Etenkin republikaanipuolueen edustajat ovat vaatineet Yhdysvaltain hallinnolta kovempia otteita rajan eteläpuolella vallitsevaa järjestäytynyttä rikollisuutta kohtaan, sillä sen katsotaan lisäävän muun muassa laittomien opioidien aiheuttamia kuolemia Yhdysvalloissa.

Uusin tapaus on herättänyt voimakkaita reaktioita poliitikkojen keskuudessa.

– Sanoisin Meksikon hallitukselle, että jos ette siivoa pesäänne, me tulemme siivoamaan sen teidän puolestanne, sanoi muun muassa republikaanisenaattori Lindsey Graham Fox Newsin lähetyksessä.

Tamaulipasin osavaltion kuvernööri Americo Villareal vahvisti Yhdysvaltalaisia koskevat tuoreet tiedot tiistaina.

Valkoisen talon tiedottajan John Kirbyn mukaan viranomaiset työskentelevät yhdessä meksikolaisten kanssa, jotta sieppauksen yksityiskohdat saataisiin selville ja jotta myös kaksi seurueen vainajaa saataisiin palautettua kotimaahan.

– Hyökkäyksiä Yhdysvaltain kansalaisia vastaan ei voida hyväksyä, tapahtuivat ne missä tahansa, Kirby sanoi Reutersin mukaan.

Meksikon presidentti Lopez Obrador puolestaan esitti Yhdysvalloille surunvalittelunsa ja ilmoitti yhden sieppauksesta epäillyistä olevan Tamauliupasin viranomaisten huostassa. Lopez Obrador lupasi myös saattaa tekijät vastuuseen.

Hän kritisoi kuitenkin Yhdysvaltain mediaa siitä, että se ei anna vastaavaa huomiota Yhdysvalloissa surmatuille Meksikon kansalaisille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?