Yksi meksikolainen kuoli ja neljä yhdysvaltalaista siepattu Meksikossa

Sieppaus tapahtui Koillis-Meksikon Matamorosin rajakaupungissa.

Meksikolaiset viranomaiset etsivät johtolankoja Matamorosissa maanantaina.

7.3. 3:12

Yksi meksikolainen on kuollut ja neljä yhdysvaltalaista siepattu Meksikon Matamorosin rajakaupungissa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Kolme yhdysvaltalaista miestä ja yksi nainen olivat matkanneet kaupunkiin ostamaan lääkkeitä. Tuntemattomat asemiehet sieppasivat heidät pian sen jälkeen, kun heidän autonsa oli ylittänyt Meksikon rajan. Sieppaajat ampuivat yhdysvaltalaisten autoa kohti, siirsivät heidät toiseen ajoneuvoon ja pakenivat paikalta.

Meksikolaisen sivullisen ihmisen kerrotaan kuolleen sieppauksen yhteydessä.

– Uskon, että tilanne ratkeaa pian, toivon niin, sanoi Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Meksikon turvallisuusviranomaiset tekevät presidentin mukaan yhteistyötä yhdysvaltain liittovaltion poliisin (FBI) kanssa. FBI on tarjonnut 50 000 dollarin palkkion yhdysvaltalaisten vapauttamisesta ja syyllisten pidättämisestä.

Valkoisen talon tiedottaja Karine Jean-Pierre kertoi, että Yhdysvaltain ulkoministeriö ja kotimaan turvallisuusvirasto ovat yhteydessä meksikolaisiin viranomaisiin. Yhdysvaltain ulkoministeriö on kehottanut kansalaisiaan välttämään matkustamista Matamorosiin osittain sieppausuhan takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?