CNN: Turbulenssi johti lento­matkustajan kuolemaan

Turbulenssi aiheutti yhdelle matkustajalle kuolemaan johtaneita vammoja. Yhdysvaltain viranomaiset tutkivat lennon aikana tapahtunutta kuolemaa.

Turbulenssi on termi ilmaliikkeelle, joka voi aiheuttaa lentokoneen äkillisen tärähdyksen.

6.3. 16:51

Yksityinen suihkukone ohjattiin aiemmasta matkasuunnitelmasta poiketen laskeutumaan Bradleyn kansainväliselle lentokentälle Connecticutissa perjantaina, kun yksi koneen matkustajista sai vakavia vammoja turbulenssissa ja kuoli, uutiskanava CNN kertoo.

Turbulenssi on termi ilmaliikkeelle, joka voi aiheuttaa lentokoneen äkillisen tärähdyksen. Turbulenssi voi olla erityisen vaarallinen ihmisille, jotka eivät käytä turvavyötä, kertoo Yhdysvaltain ilmailuhallinto.

Alun perin Bombardier CL30 -suihkukoneen oli tarkoitus matkustaa Virginiaan Keenestä New Hampshiresta. Lentokoneessa oli kyydissä kolme matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä, Yhdysvaltain kansallinen liikenne­turvallisuus­lautakunta NTSB kertoi lausunnossaan CNN:lle. Yhdelle matkustajalle turbulenssi aiheutti kuolemaan johtaneet vammat. Muiden matkustajien kunto ei ole tiedossa.

Matkustajalle tehtiin ruumiinavaus lauantaina. Yhdysvaltain ilmailuhallinto FAA, Yhdysvaltain kansallinen liikenne­turvallisuus­lautakunta NTSB ja Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkivat tapausta.

– Tutkijat ovat poistaneet ohjaamon äänitallenteen ja lentodatan tallentimen ja jatkavat tiedon keräämistä koneen miehistöltä, operaattorilta ja muilta matkustajilta, kertoo NTSB.

Turbulenssista aiheutuneet kuolemat ovat harvinaisia. Kaupallisessa lentoliikenteessä turbulenssit eivät ole aiheuttaneet kuolemia yli kymmeneen vuoteen, mutta ne voivat silti aiheuttaa vaaratilanteita. Esimerkiksi viime joulukuussa ainakin 36 Hawaiian Airlines -lentoyhtiön matkustajaa loukkaantui ja 20 matkustajaa vietiin ensiapuun, kun kone joutui vakavaan turbulenssiin, CNN kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?