31 vuotta kateissa ollut nainen löytyi yllättäen Puerto Ricosta

Vuonna 1992 kadonnut yhdysvaltalais­nainen löytyi hoitokodista tuhansien kilometrien päästä.

Pennsylvaniassa vuonna 1992 kadonnut nainen löytyi lopulta 2 700 kilometrin päästä katoamispaikastaan.

4.3. 21:25

Puerto Ricosta on löytynyt yli 30 vuotta sitten kadonnut pennsylvanialainen nainen, joka ehdittiin julistaa kuolleeksi. Asiasta kertoo muun muassa The Guardian.

82-vuotiasta Patricia Koptaa hoidetaan nyt dementiapotilaana hoitokodissa 2 700 kilometrin päässä katoamispaikastaan. Kopta asui ennen katoamistaan Ross Townshipin kylässä Pennsylvaniassa Yhdysvalloissa.

Hänen aviomiehensä teki Koptasta katoamisilmoituksen, kun hän ei löytänyt puolisoaan saavuttuaan töistä kotiin. Vuosi oli tuolloin 1992.

– Ette voi uskoakaan, mitä olemme käyneet läpi. On suuri helpotus tietää, että hän on elossa, naisen kanssa 20 vuotta naimisissa ollut Bob Kopta kertoi hiljattain tiedotustilaisuudessa.

Kylän apulaispoliisipäällikkö Brian Kohlhepp julkaisi torstaina lausunnon, jonka mukaan Kopta oli vaeltanut Puerto Ricossa Naranjiton, Corozalin ja Toa Altan kaupungeissa ennen kuin paikalliset sosiaalityöntekijä ja Interpolin etsivä alkoivat epäillä tämän henkilöllisyyttä. Patricia oli saapunut hoitokotiin vuonna 1999. Hoito­henkilö­kunnalle hän kertoi saapuneensa saarelle risteilyaluksella Euroopasta.

Vuosien varrella hän kuitenkin alkoi jakaa enemmän elämänsä yksityiskohtia. Kohlheppiin oltiin yhteydessä naisen mahdollisesta henkilöllisyydestä viime vuonna. Henkilöllisyys saatiin varmennettua esimerkiksi vertailemalla kadonneen naisen DNA:ta tämän sisaren ja veljenpojan DNA:han.

Aviomies Bob Kopta ei koskaan mennyt uudelleen naimisiin, vaikka puoliso julistettiin kuolleeksi. Hän sai vaimoltaan yhden kirjeen tämän ollessa kateissa. Siinä kerrottiin, että joku olisi Patrician perässä. Mies oli kuullut saman väitteen vaimoltaan usean kerran aiemminkin.

Nyt hän ja Koptan sisar Gloria Smith kertovat, että he haluaisivat tuoda hänet takaisin Pennsylvaniaan ja yhdistää jälleen perheen.

Pittsburgh Post-Gazette -lehden mukaan nainen on kertonut, että hän tahtoisi jäädä Puerto Ricoon. Lehti kertoo Koptalla olleen kyseenalainen maine kotikylässään, jossa hänet tunnettiin hennon olemuksensa ja omintakeisen kävelytyylin vuoksi lempinimellä ”varpunen”.

Hänet tunnettiin lehden mukaan myös epätavallisesta käytöksestään kuten siitä, että hän huuteli kaduilla nähneensä ”Jumalan äidin” ja saaneena korkeuksista varoituksen ydintuhosta. Menetettyään työnsä hän tapasi kaduilla varoitella ohikulkijoita yhtenään maailmanlopusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?