Venäjän puolustus­ministeriö: Shoigu tapasi sotilaita Ukrainassa

Venäjällä sotaa kannattavat tahot ovat kritisoineet Shoigua rankasti kuluneen vuoden aikana heikon suoriutumisen takia.

4.3. 12:45

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on vieraillut Ukrainassa venäläisjoukkojen luona Donetskin alueella, valtion puolustusministeriöstä kerrottiin lauantaina. Asiasta uutisoi Reuters.

Ministeriö kertoi vierailusta Telegram-sovelluksessa ja julkaisi sinne videon, jossa Shoigu jakaa mitaleja sotilaille ja kiertää ympäri raunioitunutta kaupunkia yhdessä kenraalieversti Rustam Muradovin kanssa. Vierailun kerrotaan paikantuvan eteläiseen Donetskiin.

– Venäjän federaation puolustusministeri, armeijan kenraali Sergei Shoigu tarkasti yhden itäisen sotilaspiirin kokoonpanon komentoaseman Etelä-Donetskin alueella, ministeriön viestissä kerrottiin.

Kyseistä vierailua ei ole varmistettu riippumattomista lähteistä.

Venäjän puolustusministeriön jakamissa kuvissa Shoigu tapaa venäläisjoukkoja. Reuters ei voinut itsenäisesti varmentaa kuvien aitoutta.

Puolustusministerin vierailun ajankohtaa tai tarkkaa sijaintia ei kerrottu.

Venäjän johtoporras on vieraillut vain vähän Ukrainassa vuosi sitten alkaneen hyökkäyksen aikana. Venäjän "erikoisoperaatiota" kannattavat tahot ovat tänä aikana kritisoineet runsaasti puolustusministeri Shoigun johtamista ja suoritusta sodassa.

Wagner-ryhmää johtava Jevgeni Prigozhin on syyttänyt viime kuussa Shoigua ja muuta valtionjohtoa "petoksesta", koska Venäjän asevoimat eivät ole tukeneet palkkasotilaiden varustelua. Prigozhin on aiemmin riidellyt johtajien kanssa sotilaallisista taktiikoista ja myös oikeudesta värvätä vankeja Venäjän vankiloista Ukrainaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?