Kreikan juna­turman aiheuttajana pidetty asema­päällikkö oikeuden eteen

Kreikassa on määrä tänään tuoda oikeuden eteen asemapäällikkö, jonka toiminta ainakin osaltaan aiheutti maan historian tuhoisimman junaturman tiistaina.

4.3. 9:28 | Päivitetty 4.3. 9:32

Kreikan keskiosassa sijaitsevan Larissan kaupungin 59-vuotias asemapäällikkö on tunnustanut olleensa osallinen, mutta hänen asianajajansa mukaan turmaan vaikutti myös muita syitä.

– Päämieheni on myöntänyt oman osansa vastuusta, mutta älkäämme keskittykö puuhun, kun sen takana on kokonainen metsä, sanoi asianajaja Stefanos Pantzartzidis.

Valtiollisen ERT-yleisradioyhtiön mukaan asemapäällikkö oli ehtinyt olla virassaan vain 40 päivää ja oli saanut toimeensa vain kolmen kuukauden koulutuksen.

Asemapäällikköä syytetään kuolemantuottamuksesta, ja häntä uhkaa elinkautinen vankeus.

Kreikassa oli eilen laajoja maan hallinnon vastaisia mielenosoituksia, joissa protestoitiin sitä, ettei raideliikenteen turvallisuutta ole parannettu, vaikka ongelmat ovat olleet tiedossa. Maan pääkaupunkiin Ateenaan ja muihin suuriin kaupunkeihin on luvassa lisää protesteja kuluvana viikonloppuna.

Lue lisää: Miksi kymmeniä kuoli? ”Tuska on muuttunut vihaksi” – Kreikan juna­turman seuraukset näkyvät nyt kaduilla

Kreikan poliisi kertoi perjantaina suorittaneensa tutkinnan Larissan juna-asemalla. Poliisin mukaan se takavarikoi asemalta kaikki asiakirjat, jotka voivat auttaa tutkinnassa. Oikeuslähteiden mukaan tämä voi tarkoittaa sitä, että tarkoituksena on käynnistää tarvittaessa rikosoikeudellinen menettely Hellenic Train -rautatieyhtiön johtoa vastaan.

Rautatietyöntekijöiden ammattiliiton mukaan Ateenan ja Thessalonikin välisen rataosuuden turvallisuusongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosia.

Ainakin 57 ihmistä sai surmansa, kun matkustajajuna ja tavarajuna törmäsivät Ateenan ja Thessalonikin kaupungin välisellä rataosuudella, lähellä Larissan kaupunkia. Uhrimäärä noussee edelleen, sillä kymmenkunta ihmistä on kateissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?