Vaikutus­valtainen amerikkalais­juristi tuomittiin loppu­iäkseen vankilaan vaimonsa ja poikansa murhista

Alex Murdaugh oli jo torstaina todettu syylliseksi tekoihin.

Alex Murdaugh (kesk.) sai elinkautisen tuomion murhista.

3.3. 17:39

Yhdysvaltainen juristi ja vaikutusvaltaisen juristisuvun perijä Alex Murdaugh tuomittiin perjantaina elinkautiseen vankeuteen vaimonsa ja poikansa murhasta. Murdaugh oli jo torstaina todettu syylliseksi tekoihin. Elinkautistuomio langetettiin ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen vapauteen.

Murdaugh, 54, oli surmannut ampumalla 52-vuotiaan vaimonsa ja pariskunnan nuorimman, 22-vuotiaan pojan kesäkuussa 2021 perheen kartanossa Etelä-Carolinassa.

Tapaus on herättänyt valtavaa huomiota Yhdysvalloissa, koska vauraan Murdaugh’n suvun jäsenet ovat toimineet Etelä-Carolinan 14. oikeuspiirin pääsyyttäjänä kolmessa polvessa yli 80 vuoden ajan ja pyörittäneet lakiasiaintoimistoa vielä pidempään.

Lue lisää: Vaikutusvaltainen amerikkalais­juristi tuomittiin vaimonsa ja poikansa murhasta

MURDAUGH kiisti syyllisyytensä murhiin. Sen sijaan hän myönsi kavaltaneensa miljoonia dollareita lakiasiaintoimistostaan ja asiakkailtaan, minkä peittelyä syyttäjä arveli motiiviksi murhiin.

Murdaugh myönsi myös valehdelleensa aiemmin oikeudenkäynnissä olinpaikastaan murhailtana kesäkuussa 2021. Murdaugh oli sanonut tutkijoille ainakin kolmessa eri kuulustelussa, ettei hän ollut käynyt tuona iltana perheen metsästystilan piharakennuksessa, josta hänen vaimonsa ja poikansa löytyivät ammuttuina.

Alex Murdaugh’n vaimo Margaret Murdaugh oli 52-vuotias ja heidän poikansa Paul Murdaugh 22-vuotias.

RIKOSTUTKINNASSA löytyi Paul Murdaugh’n kuvaama video, jonka uskotaan kuvatun vain minuutteja ennen murhia. Useiden todistajien mukaan videon taustalla kuuluu Alex Murdaugh’n ääni.

Video näytettiin oikeudenkäynnissä ja Alex Murdaugh myönsi, että hänen äänensä kuuluu tallenteella. Hän sanoi valehdelleensa rikostutkijoille, koska ”ei ajatellut selvästi” opiaattiriippuvuutensa vuoksi.

TAMMIKUUSSA alkanut murhaoikeudenkäynti on osa isompaa rikosvyyhtiä, johon Murdaugh’n perheen uskotaan liittyvän. Alex Murdaugh’n vanhemman pojan Buster Murdaugh’n on uskottu surmanneen koulutoverinsa Stephen Smithin vuonna 2015.

Lue lisää: Ökyrikkaan mahtisuvun valheiden verkko johti tupla­murhaepäilyyn – vyyhti alkoi purkautua, kun teinityttö kuoli äkisti veneretkellä

Murdaugh’n epäillään murhanneen vaimonsa ja Paul-poikansa sekä lavastaneen oman murhayrityksensä luodakseen peitetarinan Buster Murdaugh’n suojelemiseksi ja saadakseen tälle korvauksia henkivakuutuksestaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?