Yhdysvallat: Suomen ja Ruotsin ”tanssi­askeleet” Natoon eivät ole pää­murheemme

Valkoinen talo painotti kummankin maan jäsenyyden toteutumista yhteisen aikataulun sijaan.

Yhdysvaltain presidentinhallinnon turvallisuusneuvoston viestintäpäällikkö John Kirby puhui torstaina Suomen ja Ruotsin Nato-tiestä vierellään presidentinhallinnon lehdistöpäällikkö Karine Jean-Pierre.

3.3. 1:50

Yhdysvallat keskittyy enemmän siihen, että Suomi ja Ruotsi saadaan kumpikin Naton jäseniksi, kuin jäsenyyden toteutumiseen samanaikaisesti, sanoi Valkoisen talon edustaja John Kirby lehdistötilaisuudessa torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Suomesta ja Ruotsista tulee mahtavia Nato-liittolaisia, sanoi Kirby, joka toimii presidentinhallinnon turvallisuusneuvoston viestintäpäällikkönä.

– Mitä tulee toiseen kysymykseenne koreografiasta, meille on tärkeää, että kummastakin kansakunnasta tulee Nato-liittolaisia. Siihen vaadittavat tanssiaskeleet [Texas two-step] – – se ei ole päähuolemme.

Unkari ja Turkki ovat ainoat Naton jäsenmaat, jotka eivät vielä ole ratifioineet Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä. Turkki pitää erityisenä ongelmana Ruotsia, jota se syyttää veljeilystä terroristeina pitämiensä kurditahojen kanssa, ei niinkään Suomea.

Lue lisää: Asiantuntija: Unkari ja Turkki ”vilkuilevat toisiaan” Suomen ja Ruotsin Nato-ratifioinneissa

Lue lisää: Pääkirjoitus: Ruotsi tarjoilee Erdoganille kakku­palaa – hallitus ajaa uutta terrorismi­lakia, vaikka se sai oikeus­oppineilta murskaavan arvion

Lue lisää: Pääkirjoitus: Erdoganin ja Orbánin käsittämätön Nato-peli sataa suoraan Putinin taskuun

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?