Mies selvisi kuukauden sade­metsässä syömällä matoja

Jhonatan Acostan kerrotaan käyttäneen viimeisen luotinsa pekarien karkottamiseen.

2.3. 2:58

Bolivialainen Jhonatan Acosta, 30, löydettiin Amazonin sademetsästä 31 päivän kuluttua katoamisestaan. Hän eksyi 25. tammikuuta erkaannuttuaan metsästysporukastaan.

Bolivialaisen Unitel-kanavan haastattelussa Acosta kertoi syöneensä henkensä pitimiksi matoja ja hyönteisiä sekä papaijaa muistuttavia hedelmiä.

Tv-haastattelua ovat siteeranneet muun muassa argentiinalaislehti Perfil, kolumbialaislehti El Tiempo ja Britannian yleisradioyhtiö BBC. Acosta kertoi juoneensa sadevettä, jota keräsi kenkäänsä, mutta myös omaa virtsaansa.

– Anoin Jumalalta sadetta. Koko tätä aikana viidakossa satoi noin 15 päivänä. Jos ei olisi satanut, en olisi selvinnyt, koska vesi on ensiarvoisen tärkeää, Acosta sanoi tv-haastattelussa El Tiempon mukaan.

Hänen kerrotaan laihtuneen 17 kiloa.

Acosta kertoi joutuneensa piileskelemään sademetsässä villieläimiltä, kuten jaguaareilta ja villisikoja muistuttavilta pekareilta.

Acostan veli kertoi bolivialaiselle Página Siete -lehdelle, että tämä käytti ainoan jäljellä olleen luotinsa pelästyttääkseen lauman pekareita loitommalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?