Poliisi raahasi Greta Thunbergin pois ministeriön edestä Oslossa

Mielenosoittajat vaativat Norjaa noudattamaan maan korkeimman oikeuden lokakuussa 2021 antamaa tuomiota.

1.3. 12:00

Poliisi poisti keskiviikkona ilmastoaktivisti Greta Thunbergin Oslossa järjestetystä mielenosoituksesta, jossa vaadittiin tuulivoimaloiden poistamista Keski-Norjan Fosenista, norjalainen VG kertoo.

Alkuperäiskansojen edustajista ja ilmastoaktivisteista koostunut mielenosoittajien joukko esti pääsyn useisiin Norjan hallituksen rakennuksiin.

Greta Thunberg poistettiin mielenosoituksesta.

Poliisit nostivat Thunbergin ja muut Norjan valtiovarainministeriön oven tukkineet mielenosoittajat ja kantoivat heidät pois alueelta mielenosoittajien huudellessa iskulauseita.

Thunberg ei halunnut kommentoida asiaa paikalla olleelle VG:lle.

Mielenosoitus Fosenin tuulivoimapuistoa vastaan on jatkunut jo liki viikon ajan.

Mielenosoittajat vaativat Norjaa noudattamaan maan korkeimman oikeuden lokakuussa 2021 antamaa tuomiota, jonka mukaan tuulivoimalat rakennettiin ilman toimilupaa ja rikkoen saamelaisten ihmisoikeuksia.

Greta Thunberg ja muut mielenosoittajat tukkivat Norjan valtiovarainministeriön edustan Oslossa.

Viime päivinä mielenosoittajat ovat tukkineet sisäänkäynnit valtiovarainministeriön lisäksi myös öljy- ja energiaministeriöön, ilmasto- ja ympäristöministeriöön sekä teollisuusministeriöön.

Poliisi on toistuvasti poistanut mielenosoittajia paikalta. Poliisin operaatiojohtaja Alexander Österhaug vahvisti VG:lle, että hallituksen turvallisuus- ja palveluorganisaatio (DSS) on pyytänyt poliisia poistamaan aktivistit valtiovarainministeriön edestä.

Mielenosoittajat vaativat tuulivoimaloiden poistamista alkuperäiskansojen mailta Keski-Norjan Fosenista.

Mielenosoitukset ovat VG:n mukaan johtaneet siihen, että öljy- ja energiaministeri Terje Aasland on luopunut suunnitellusta matkastaan Britanniaan.

– Fosenin tapauksen käsittelyn vuoksi öljy- ja energiaministeri on päättänyt uudelleenjärjestellä aikataulunsa eikä siksi matkusta Britanniaan suunnitellusti, ministeriö kertoi norjalaiselle NTB-uutistoimistolle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?