Yli 30 kuollut ja 85 loukkaantunut junaturmassa Kreikassa

Onnettomuus tapahtui lähellä Lárisan kaupunkia. Onnettomuuteen johtanut syy ei ole vielä selvillä.

1.3. 3:31 | Päivitetty 1.3. 8:10

Kreikassa Lárisan kaupungin lähellä tapahtuneessa junaonnettomuudessa on viranomaisten mukaan kuollut ainakin 36 ja loukkaantunut ainakin 85 ihmistä. Onnettomuudesta ovat kertoneet muun muassa uutistoimistot Reuters ja AFP.

Uhriluvut ovat päivittyneet pitkin aamuyötä pelastustoimien edetessä. Kreikkalaisen Protothema-lehden mukaan ihmisiä oli vielä jumissa junavaunujen sisällä noin kello viiden aikoihin aamulla.

Onnettomuudessa Ateenasta Thessalonikiin matkalla ollut matkustajajuna törmäsi Thessalonikista Lárisaan kulkeneeseen tavarajunaan. Onnettomuussyyt eivät ole vielä selvillä.

Kreikan terveysministeri Thanos Plevris saapui paikallisten medioiden mukaan aamuyöllä Lárisaan.

Kreikan yleisradioyhtiön (ERT) mukaan onnettomuus tapahtui hieman ennen puoltayötä. 25 loukkaantuneen ihmisen tila on vakava ja he ovat kärsineet muun muassa palovammoista vaunujen syttyessä tuleen. Onnettomuuspaikalle on hälytetty kymmeniä ambulansseja ja Ateenan sekä Thessalonikin sairaalat ovat valmiita ottamaan vastaan loukkaantuneita ihmisiä.

Tulipalo saatiin Prototheman lähteiden mukaan sammutettua puoli kahden aikoihin aamuyöstä.

– Evakuointityöt ovat käynnissä ja niitä tehdään erittäin haastavissa olosuhteissa vaunujen törmäyksen voimakkuudesta johtuen, pelastusviranomaisten edustaja Vassilis Varthakoyiannis sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Pelastustöissä on Varthakoyianniksen mukaan mukana 150 pelastajaa sekä yli 30 poliisia.

Teini-ikäinen uhri kertoi paikallisille tiedotusvälineille, että hän tunsi junan jarruttavan voimaakkaasti ja näki kipinöiden lentävän.

– Vaunumme ei ajautunut raiteilta, toisin kuin edessä olleet vaunut ja ne tuhoutuivat.

Uhrin mukaan junan ensimmäinen vaunu syttyi törmäyksessä tuleen.

Keski-Kreikassa sijaitsevan Thessalian alueen kuvernöörin Konstantinos Agorastosin mukaan junien törmäys oli ”todella voimakas”. Raiteilta ajautui neljä vaunua, joista kaksi tuhoutuivat hänen mukaansa ”lähes täysin”.

Alueella olevia Kreikan asevoimien joukkoja on ERT:n mukaan asetettu valmiustilaan auttamaan pelastusviranomaisia tarvittaessa. Myös sotilassairaalat Ateenassa ja Thessalonikissa ovat valmiina avustamaan uhreja.

Noin 250 matkustajaa saatiin evakuoitua Thessalonikiin busseilla. Matkustajajunan kyydissä oli Hellenic Train -junayhtiön tietojen mukaan noin 350 ihmistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?