Reuters: Pietarin lento­kenttä ja ilmatila avattu jälleen

Vahvistamattomien tietojen mukaan sulun syyksi epäiltiin tunnistamatonta esinettä Pietarin ilmatilassa. Venäjän puolustusministeriö kertoi myöhemmin, että sen hävittäjät osallistuivat tiistaina harjoitukseen maan läntisessä ilmatilassa.

28.2. 10:27 | Päivitetty 28.2. 13:03

Uutistoimisto Reutersin mukaan Pietarin Pulkovon lentokenttä ja ilmatila ovat jälleen auki sen jälkeen, kun Venäjän sisäiset lennot käännytettiin tiistaiaamupäivänä takaisin ja kenttä suljettiin.

Syytä sululle ei ole vahvistettu, mutta Venäjän puolustusministeriö kertoi myöhemmin tiistaina, että sen hävittäjät osallistuivat tiistaina harjoitukseen maan läntisessä ilmatilassa. Venäläiset uutistoimistot kertoivat Reutersin mukaan puolustusministeriön sanoneen, että se oli suorittanut harjoituksia yhdessä siviili-ilmailuviranomaisten kanssa.

Kremlin mukaan presidentti Vladimir Putin pidettiin ”täysin ajan tasalla” ilmatilan sulusta.

Vahvistamattomien mediatietojen mukaan syy sululle oli tunnistamaton kohde Pietarin ilmatilassa, ja venäläishävittäjät olisi lähetetty tutkimaan asiaa. Useat venäläissivustot raportoivat tunnistamattomasta ”lennokista”, joka olisi aiheuttanut varotoimet.

Pietarin hallinto kertoi aiemmin Telegramissa peruuttaneensa kaikki lennot Pulkovoon ainakin puoleen päivään asti paikallista aikaa. Uutistoimisto Tassin mukaan ilmatila oli suljettu 200 kilometrin säteellä Pulkovosta.

Lentoliikennettä seuraavan Flight Radar -sivuston mukaan useat Pietariin suuntaavat lennot kääntyivät takaisin määränpäähänsä varhain tiistaina, ja ilmatilan sulkeminen näytti vaikuttavan myös sisäisiin lentoihin. Sivuston mukaan kello 12 paikallista aikaa lennot olivat jatkaneet lentämistä kohti Pietaria.

Avoimeen lähdekoodin tiedustelua tekevä Twitter-tili OSINTdefender väittää kaupallisten lentojen vältelleen sulun aikana myös Murmanskin lentokenttää. Tilin mukaan lentotilan sulun syynä saattoi olla myös huonot sääolosuhteet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?