Unkarin äänestys Suomen Nato-jäsenyydestä saattaa lykkääntyä

Unkarin päätös saattaa tulla vasta maaliskuun lopulla.

Pääministeri Viktor Orban sanoi, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä tarvitaan vielä lisää keskustelua parlamentin ryhmien välillä.

25.2. 18:05 | Päivitetty 25.2. 18:18

Unkarin pääministeri Viktor Orbanin kansliapäällikön Gergely Gulyasin mukaan äänestys Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioinnista saattaa tapahtua Unkarin parlamentissa vasta maaliskuun jälkipuoliskolla.

Unkarin parlamentin on määrä aloittaa keskustelu asiasta ensi viikon keskiviikkona.

Lue lisää: Viktor Orban: Kansanedustajat eivät ole innoissaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä – ”He levittävät selviä valheita Unkarista”

Perjantaina Orban sanoi, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä tarvitaan vielä lisää keskustelua parlamentin ryhmien välillä, ennen kuin maiden jäsenyys voidaan ratifioida.

Orbanin mukaan hän oli pyytänyt omaa puoluettaan Fidesziä tukemaan hakemuksia. Hän kuitenkin lisäsi, etteivät kaikki ole sotilasliiton laajentumisesta innostuneita. Hän painotti, että Unkari tukee Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä ja että Turkin huolia Ruotsin jäsenyydestä on syytä kuulla.

Lue lisää: Unkarin oikeus­ministeri HS:lle: Unkarin hallitus kannattaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä

Bloomberg puolestaan uutisoi torstaina, että Unkarin parlamentti aikoo lähettää delegaation Suomeen ja Ruotsiin ennen kuin se käsittelee maiden Nato-hakemuksia.

Fideszillä on enemmistö parlamenttipaikoista, joten se voi päättää asiasta käytännössä yksin.

Sotilasliitto Naton 30 jäsenmaasta Unkari ja Turkki ovat ainoita, jotka eivät vielä ole ratifioineet Suomen ja Ruotsin jäsenyyksiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?