Espanjan Marburg-tautiepäily osoittautui vääräksi

34-vuotias mies oli siirretty sairaalaan eristykseen.

Marburg-viruksen arvellaan olevan lähes yhtä tappava kuin ebola.

25.2. 12:54 | Päivitetty 25.2. 17:48

Espanjassa sairaalahoidossa olleella miehellä ei ole epäiltyä hengenvaarallisista Marburgin tautia, kertovat Espanjan terveysviranomaiset.

Tautia epäiltiin olevan 34-vuotiaalla miehellä. Hänellä on virukseen sopivia oireita ja lisäksi hän on ollut äskettäin Päiväntasaajan Guineassa, jossa tautia on tavattu.

Testitulosten mukaan miehellä ei ole Margurg-tartuntaa, mutta hänet testataan uudelleen muutaman viikon kuluttua.

Mies on siirretty testien ajaksi eristykseen Valencian sairaalaan.

Marburg on Ebolan kaltainen virus, joka aiheuttaa vaarallista verenvuotokuumetta. Tautiin liittyy kuumetta, väsymystä, veristä oksentelua ja ripulia.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan Marburg-viruksen kuolleisuusaste voi olla 88 prosenttia. Virusta vastaan ei ole hyväksyttyä rokotetta eikä lääkettä.

Päiväntasaajan Guineassa Marburg-virus havaittiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna, 13. helmikuuta. Maa julisti taudin johdosta hätätilan. Päiväntasaajan Guineassa yhdeksän ihmisen tiedetään kuolleen tautiin.

Virusta on löytynyt tänä vuonna myös Kamerunissa.

Virus on saanut nimensä Saksan kaupungista Marburgista, jossa se havaittiin ensimmäisen kerran vuonna 1967. Viruksen kantajina olivat Ugandasta tuodut viherapinat.

Satunnaisia tapauksia on havaittu vuosien aikana eri Afrikan maissa, jossa viruksen arvioidaan tappaneen yli 3 500 ihmistä.

Tautia on todettu muun muassa Angolassa, Keniassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Ghanassa, Ugandassa, Etelä-Afrikassa.

Lähde: El País, Reuters

Lue lisää: WHO järjestää hätäkokouksen Afrikassa leviävän Marburg-viruksen vuoksi

Lue lisää: Marburg-virus on tappanut yhdeksän Päivän­tasaajan Guineassa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?