BBC: Japanin mysteeripallon alkuperä selvisi – ”En voi uskoa, että valtameren ympäröimän maan viranomaiset eivät tunnista”

Paikallisten viranomaisten mukaan pallo on siirretty toisaalle, jossa sitä on määrä säilyttää jonkun aikaa ennen kuin se on määrä ”hävittää”

24.2. 20:22

Nousevan auringon maassa eli Japanissa hämmästelyä, kummastelua ja joiden osalta ehkä pelkoakin herättäneen mysteeripallon arvoitus on ratkennut.

Lennokkaimmissa spekulaatioissa Tyynenmeren ääreltä viime viikolla löytynyt mystinen metallipallo ehdittiin jo määrittämään joidenkin puheissa vakoilupalloksi ja jopa ufoksi.

Vaikka Juhan af Grann ja moni muu ufo-intoilija odotti varmasti pallon olevan jotain merkityksellisempää ja pitävän sisällään korkeampaan dimensiota, on kyse aika lailla maallisemmasta asiasta.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n haastattelema valtameritutkija Mark Inallin mielestä kyse on vain isosta pallopoijusta.

– Se on hyvin tunnistettavissa, Inall ruotii.

Kyseinen professori sanoo, että vastaavia pallopoijuja huuhtoutuu usein myös Skotlannin rannikolle.

Mysteeripallo eristettiin naruin.

Sitä Inall kuitenkin ihmettelee, miten kyseistä metallipalloa ei tunnistettu aiemmin, mutta samalla ymmärtää, ettei suuri yleisö välttämättä ole tietoinen niin isoista poijuista.

– Se (pallo) voidaan myös sekoittaa toisen maailmansodan (meri)miinoihin, mutta niissä olisi kyllä ulospäin työntyviä piikkejä.

Inall muistuttaa, että suuretkin poijut voivat irrota ankkuripaikastaan rajussa myrskyssä tai esimerkiksi suuren kalastusaluksen vetämänä.

Myös Hamamatsun paikallisen maarakennustoimiston mukaan kyseessä on poiju, tosin ulkomailla valmistettu.

Nyt kyseinen jättimäinen pallo – ilmeisesti pallopoiju - on siirretty pois Hamamatsun rannikolta.

Paikallisten viranomaisten mukaan pallo on siirretty toisaalle, jossa sitä on määrä säilyttää jonkun aikaa ennen kuin se on määrä ”hävittää”

Twitterissä mysteeripallon oli todennut jo aiemmin pelkäksi poijuksi useampi käyttäjä.

– En voi uskoa, että valtameren ympäröimän maan viranomaiset eivät tunnista pallopoijua", luki eräässä twiitissä.

– OMG! Se on teräksinen kiinnityspoiju ihmiset. Minua hävettää olla japanilainen, toinen manaili.

Japanissa kyseinen pallo oli nimetty muun muassa Godzillan munaksi. Kyseinen pallo oli ehditty yhdistää maassa myös kiinalaisiin vakoilupalloihin.

Toisissa puheissa pallo yhdistettiin Pohjois-Korean viimeaikaisiin ohjuskokeisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?