Virolais­asiantuntija: Venäjällä ei ole voimaa avata toista rintamaa

Viron yleisradion haastattelussa ollut asiantuntija rauhoitteli pelkoja siitä, että Venäjä voisi hyökätä Ukrainan ohella toisen naapurinsa kimppuun.

Tuhottu venäläistankki kuvattuna Ukrainassa 16. helmikuuta.

21.2. 21:30

Turvallisuusasiantuntija Indrek Kannik arvioi Viron yleisradion ERR:n haastattelussa, ettei Virolla tai muilla Venäjän naapurimailla ole syytä huoleen sille, että Venäjä hyökkäisi Ukrainan ohella myös toiseen naapurimaahan.

Perjantaina tulee täyteen vuosi Ukrainan sodan alkamisesta. Kannikilta kysyttiin, pitäisikö Virossa odottaa Ukrainan sodan vuosipäivänä Venäjän aloittavan hyökkäyssodan myös Virossa.

Perjantaina vietetään myös Viron itsenäisyyspäivää.

– Meillä täällä ei ole syytä huoleen mistään helmikuun 24. päivänä. Mutta on surullista, että tämä vuosipäivä on nyt saanut meille aivan toisen merkityksen, että se pysyy vielä pitkän aikaa, Kannik sanoi.

Hän perustelee sitä sillä, ettei Venäjällä yksinkertaisesti ole voimaa tai kykyä avata toista rintamaa, sillä sota Ukrainassa tulee todennäköisesti kestämään vielä vuosia.

Lue lisää: Anastasija, 23 , kertoo Bahmutin kauhuista: Lasten silmissä on aikuisten katse

– Mutta valitettavasti on selvää, että kun tämä sota päättyy, todennäköisenä vaihtoehtona on lopputuloksesta riippumatta, että Venäjä pysyy aggressiivisena maana ja jatkaa naapureidensa hermoilla leikkimistä tulevaisuudessakin.

– He suunnittelevat kaikenlaisia ​​hyökkäyksiä koko ajan. Jopa uutinen, joka tuli ilmi viime viikolla, että venäläiset ovat yrittäneet järjestää vallankaappausta Moldovassa, osoittaa, että he eivät odota itselleen parempia aikoja.

Todennäköisempää on, että Ukrainassa voidaan odottaa jotain suurempia tapahtumia, mutta Kannik suhtautuu laajamittaisiin iskuihin Ukrainassakin hieman skeptisesti.

– Viimeisimmät venäläiset ohjusiskut osoittavat, että ohjusten määrä, jota he käyttävät, on vähentynyt. Pikemminkin epäilen jopa, tehdäänkö sinä päivänä massiivinen ohjusisku.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?