Tämän takia Joe Biden matkusti Kiovaan ukrainalaisella junalla

Useat johtajat ovat matkustaneet Ukrainaan junalla Puolasta.

21.2. 8:38

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden matkusti junalla Puolasta Ukrainaan maanantaina. Bidenin päästyä takaisin Puolaan presidentin kanssa matkustaneiden kuvia junasta on julkaistu.

AFP:n mukaan matka Puolasta Kiovaan kesti junalla noin 10 tuntia yhteen suuntaan. Biden lähti matkaan myöhään sunnuntai-iltana ja saapui Kiovaan aamukahdeksan maissa.

Lue lisää: Biden lähti kohti Kiovaa pimeyden turvin – Venäjälle kerrottiin yllätys­matkasta

Biden kuvattuna junassa matkalla Kiovaan.

Biden ei ole suinkaan ensimmäinen johtaja, joka on matkustanut kyseisellä junalla. Junan kyydissä on kuvattu muun muassa Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Saksan liittokansleri Olaf Scholz, Italian silloinen pääministeri Mario Draghi, Euroopan komission johtaja Ursula von der Leyen ja Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki.

Deutsche Wellen kesäkuisen jutun mukaan moni johtaja joutuu matkustamaan junalla, sillä Kiovan ja koko Ukrainan ilmatila on ollut suljettuna Venäjän hyökkäyksen alettua. Vieraat vaihtavat yleensä ukrainalaiseen junaan Puolan rajalla, koska raideleveys on Ukrainassa eri.

Matka ei ole kuitenkaan täysin riskitön, vaikka taistelut ovatkin siirtyneet Itä- ja Etelä-Ukrainaan. Venäjä tekee yhä ohjusiskuja ympäri Ukrainaa ja kohteeksi päätyy usein infrastruktuuri, mukaan lukien juna-asemat ja junaraiteet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?