Puolalais­nainen väittää olevansa Madeleine McCann – videot leviävät sosiaalisessa mediassa

Mittavista etsinnöistä huolimatta kolmevuotiaana kadonnutta McCannia tai hänen ruumistaan ei ole löydetty.

20.2. 18:59

Parikymppinen puolalaisnainen väittää olevansa vuonna 2007 kadonnut Madeleine McCann. Naisen julkaisemat videot ovat levinneet viikonlopun aikana sosiaalisessa mediassa, ja niihin on tarttunut laajalti myös maailman media. Tapauksesta ovat uutisoineet muun muassa Marie Claire, Elle ja lukuisat brittitiedotusvälineet.

Madeleine McCann katosi 16 vuotta sitten Portugalissa. Vuonna 2020 tapauksen saksalainen syyttäjä Christian Wolters sanoi, että viranomaisilla olisi konkreettisia todisteita siitä, että McCann on kuollut.

Puolalaisnaisen tapaus on herättänyt valtavaa mielenkiintoa. Maanantaina iltapäivällä naisen Instagram-tilillä oli yli 630 000 seuraajaa.

– Auttakaa, minun pitää puhua (Madeleinen vanhemmille) Kate ja Gerry McCannille, hän kirjoittaa profiilissaan.

Nainen väittää myös, että McCannit olisivat suostuneet dna-testiin. McCannit eivät ole itse kertoneet suostuvansa testiin.

Puolalaisnainen on jakanut sosiaaliseen mediaan kuvia, jotka hänen mukaansa todistavat hänen henkilöllisyytensä.

Puolalaisnainen kertoo, että alkoi epäillä olevansa McCann muutama kuukausi sitten. Naisen mukaan hänellä on myös McCanniin täsmääviä tuntomerkkejä.

Nainen on pyrkinyt osoittamaan väitteensä todeksi julkaisemalla sosiaalisessa mediassa kuvapareja, joissa hän vertaa itseään McCanniin.

Kolmevuotiaana kadonneen Madeleine McCannin katoamisesta tulee toukokuussa kuluneeksi 16 vuotta. Viimeinen varma havainto tytöstä on Praia da Luzissa Portugalissa sijaitsevasta hotellista, jossa McCannit majoittuivat lomansa aikana.

Puolalaisnaisen sosiaalisen median seuraajien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Maanantaina iltapäivällä seuraajia oli yli 630 000.

Mittavista kansainvälisistä etsinnöistä huolimatta McCannia tai hänen ruumistaan ei ole löydetty.

Saksassa viranomaiset epäilevät, että saksalainen Christian Brückner olisi siepannut ja tappanut McCannin. Brückner oli Praia da Luzissa McCannin katoamisen aikaan. Hänet on tuomittu aiemmin seksuaalirikoksista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?