Näyttely­vieras tuhosi vahingossa 40 000 euron arvoisen veistoksen

Jeff Koonsin kymmenien tuhansien eurojen arvoinen ilmapallokoira levisi sadoiksi palasiksi miamilaisen taidenäyttelyn lattialle.

Jeff Koons tunnetaan ilmapallokoirateoksistaan.

19.2. 21:14

Kuuluisista ilmapallokoiraveistoksista tunnetun Jeff Koonsin teos hajosi taidenäyttelyssä Miamissa.

The New York Timesin mukaan noin 40 senttimetriä korkea veistos seisoi läpinäkyvällä jalustalla Miamin keskustassa sijaitsevassa Art Wynwood -taidenäyttelyssä, kun epäonninen nainen tönäisi sinisen ilmapallokoiran kumoon VIP-tilaisuudessa.

Lattialle pudonnut noin 40 000 euron arvoinen veistos hajosi sadoiksi palasiksi.

– Ennen kuin huomasinkaan, he keräsivät Jeff Koonsin palasia rikkalapiolla, paikalla ollut taidekeräilijä ja taiteilija Stephen Gamson sanoi NYT:lle.

Miamissa hajosi sininen ilmapallokoira.

Gamsonin mukaan hän oli juuri valmiina esittelemään taideteosta hänen kanssaan näyttelyssä olleille ihmisille, kun tuntematon nainen napautti veistosta sormellaan ja se putosi maahan.

Gamson sanoi aluksi luulleensa kyseessä olleen osa taidenäyttelyä, mutta aavistus osoittautui vääräksi, kun veistoksen pudottanut nainen punasteli ja näyttelyn henkilökunta kiiruhti paikalle.

Maailmalla on tuhansia Koonsin ilmapallokoiraveistoksia, jotka ovat eri värisiä ja kokoisia. Miamissa hajonnut teos oli pienemmästä päästä, sillä parhaimmillaan ilmapallokoirateokset yltävät jopa kolmen metrin korkeuteen.

Koons suosii laajaa värimaailmaa, esimerkiksi oranssin, punaisen, keltaisen ja sinisen eri sävyjä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?