Peskov: Tästä Putin puhuu ensi viikolla – ”Vaikuttaa meidän kaikkien elämään”

Kremlissä odotetaan Putinin puhuvan erityisesti tilanteesta Ukrainassa.

Dmitri Peskov paljasti, mitä Putinin ensi viikon puheelta voidaan odottaa.

19.2. 17:32

Venäjän presidentti Vladimir Putin puhuu ensi viikon tiistaina Venäjän liittokokoukselle. Puhetta odotetaan varsinkin siitä syystä, että Putin pitää sen vain kolme päivää ennen Ukrainan sodan vuosipäivää.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi Rossija 1 -kanavan haastattelussa Putinin todennäköisesti keskittyvän kohta vuoden jatkuneeseen sotaan Ukrainassa.

– Elämämme pyörivät nyt sotilaallisen erikoisoperaation ympärillä. Sotilaallinen operaatio vaikuttaa kaikkien meidän elämäämme tavalla tai toisella, kuten myös elämään mantereella. Meidän tulisi odottaa presidentin kohdentavan erityishuomiota siihen, Peskov sanoi venäläisuutistoimisto Tassin mukaan.

Venäjällä on koko sodan ajan vältelty sanaa ”sota” ja kutsuttu hyökkäystä Ukrainaan ”sotilaalliseksi erikoisoperaatioksi”.

Putinin puheelle on asetettu sen ajankohdasta johtuen varsin paljon painoarvoa. Ruotsalainen Expressen kysyi eilen useilta asiantuntijoilta, mitä puheelta voidaan odottaa ja moni olikin sitä mieltä, että Ukrainaa tullaan käsittelemään kulmasta tai toisesta.

Lue lisää: Putin pitää suuren puheen ensi viikolla – asiantuntijat Expressenille: tätä on luvassa

Esimerkiksi Friväld-ajatushautomon turvallisuuspoliittinen asiantuntija Patrik Oksanen odottaa Putinin perustelevan sotaa kansalaisilleen selviytymistaisteluna ja jatkavan kansan henkistä valmistelua pitkäkestoiseen sotaan.

– Se puetaan sanoiksi, kuten että Venäjä käy ”puolustussotaa” isänmaan puolustamiseksi, Oksanen sanoo.

– Tätä aivopesua bunkkerimentaliteetin aikaansaamiseksi on jatkunut venäläisessä propagandassa jo pitkään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?