Maria Zaharova moitti Emmanuel Macronia ja muistutti Napoleonin kohtalosta

Macron sanoi lauantaina, että ei toivo, että Venäjä ”murskataan”.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova helmikuun puolivälissä.

19.2. 17:49

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova moitti sunnuntaina Ranskan presidentti Emmanuel Macronia tämän Venäjän tappiota koskevista lausunnoista. Zaharovan mukaan Venäjällä muistetaan edelleen Napoleon Bonaparten kohtalo.

Zaharova puhui medialle sen jälkeen, kun Ranskan presidentti sanoi lauantaina medialle, että Ranska haluaa Ukrainan voittavan sodan, mutta Ranska ei ole koskaan halunnut ”murskata” Venäjää.

– Ranska ei alkanut Macronista, ja valtiotasolla arvostetun Napoleonin jäänteet ovat edelleen Pariisin keskustassa.

Ranska hyökkäsi vuonna 1812 Napoleon Bonaparten johdolla Venäjälle. Hyökkäys päättyi samana vuonna katastrofiin.

Macron on aiemminkin ottanut kantaa Venäjään lempeämmin kuin esimerkiksi Yhdysvaltain, Puolan ja Britannian johtajat. Hän on sanonut, että ei halua sotaa Venäjän maaperälle.

Lauantaina hän sanoi, että sellaisesta puhuvat haluavat "ennen kaikkea murskata Venäjän".

– Tämä ei koskaan ole ollut Ranskan kanta eikä se koskaan tule olemaan.

Zaharova syytti Macronia myös kaksinaamaisuudesta. Hänen mukaansa Macronin lausunto osoittaa, että länsimaat ovat keskustelleet vallanvaihdoksesta Venäjällä, kun samaan aikaan Macron on pyrkinyt ylläpitämään keskusteluyhteyttä Venäjään.

Länsimaissa Macronia on kritisoitu siitä, että hän on jatkanut yhteydenpitoa Vladimir Putiniin Ukrainan sodan aikana. Viime kesänä Macron sai kritiikkiä sanottuaan, että Venäjää ei pidä nöyryyttää.

Macron sanoi lauantaina, että ei usko vallanvaihdokseen Venäjällä. Hän täsmensi lausuntoaan sanomalla, että ei usko vallan vaihtuvan demokraattisesti Venäjällä. Hän sanoi myös, että ei näe vaihtoehtoa Putinille.

– Mielestäni (Venäjän) nykyisessä järjestelmässä kaikki vaihtoehdot ovat huonompia kuin Vladimir Putin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?