Yhdysvaltain Blinken: Kiina suunnittelee monenlaista tappavaa avustusta Venäjälle, mukaan lukien aseita

Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken ja Kiinan presidentin ulkopoliittinen neuvonantaja Wang Yi ovat tavanneet Saksassa Münchenin turvallisuuskonferenssissa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken varoitti Kiinaa.

19.2. 1:08

Lauantai-illan tapaaminen oli maiden korkean tason edustajien ensimmäinen sen jälkeen, kun Yhdysvallat oli ampunut Kiinan epäillyn vakoilupallon alas.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottajan Ned Pricen mukaan Antony Blinken oli tehnyt selväksi, ettei Yhdysvallat hyväksy minkäänlaista suvereniteettinsa loukkaamista.

Kiinan valtion uutistoimisto Xinhuan mukaan Wang Yi oli ilmoittanut Blinkenille maiden välien vahingoittuneen pallon alas ampumisen vuoksi.

Anthony Blinken kirjoitti Twitterissä, että Yhdysvallat on myös varoittanut Kiinaa tarjoamasta materiaalista apua Venäjälle.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Yhdysvallat on huolissaan siitä, että Kiina aikoisi toimittaa aseita Venäjälle. Blinken kertoi, että tällä olisi "vakavia seurauksia maiden väliselle suhteille".

– Kiina suunnittelee monenlaista tappavaa avustusta Venäjälle, mukaan lukien aseita, Blinken sanoi NBC Newsin haastattelussa.

Blinken kertoi, että Yhdysvallat aikoo julkaista lisätietoa aiheesta lähitulevaisuudessa.

Ulkoministeriön viranomainen kertoi Reutersille, että Kiina yrittää ajaa kaksilla rattailla: Kiina väittää haluavansa toimia rauhanvälittäjänä, mutta samalla se ottaa huolettavia askeleita kohti Venäjän tukemista Venäjän hyökkäyssodassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?