Mies ampui ex-vaimonsa ja viisi sivullista Yhdys­valloissa

Poliisi otti miehen kiinni takaa-ajon päätteeksi.

Epäilty oli poliisin mukaan varustautunut veritekoon haulikolla ja kahdella käsiaseella.

18.2. 9:39

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut ampumisissa Yhdysvaltojen eteläisessä Mississippin osavaltiossa perjantaina.

BBC:n mukaan kolmella aseella aseistautunut mies ampui ex-vaimonsa ja viisi sivullista pienessä Arkabutlan maalaiskaupungissa ja sen läheisyydessä neljässä eri kiinteistössä.

Poliisi on kertonut ottaneensa ampumisista epäillyn 52-vuotiaan miehen kiinni. Ampumisten motiivista ei ole toistaiseksi tietoa.

Poliisi otti miehen kiinni takaa-ajon päätteeksi. Takaa-ajon aikana läheinen koulu suljettiin.

Tilanne alkoi, kun ampuja avasi tulen huoltoaseman kaupassa ja ampui miehen, johon hänellä ei ollut ilmesistä yhteyttä, sheriffi Brad Lance kertoi.

Tämän jälkeen mies siirtyi lähellä sijainneeseen ex-vaimonsa taloon ja ampui hänet. CNN:n mukaan mies myös tässä vaiheessa kävi ex-vaimonsa kihlatun kimppuun, muttei kuitenkaan ampunut tätä.

Poliisin mukaan ampuja siirtyi seuraavaksi oman asuinpaikkansa viereiseen taloon ja ampui miehen ja naisen. New York Timesin tietojen mukaan ammuttu mies saattoi olla ampujan isäpuoli.

Viimeiseksi ampuja ampui kaksi ihmistä lähellä omaa kotiaan. Sheriffi Lancen mukaan kaksi viimeistä uhria olivat todennäköisesti läheisen rakennustyömaan työntekijöitä.

Epäilty oli poliisin mukaan varustautunut veritekoon haulikolla ja kahdella käsiaseella.

Aiemmin tällä viikolla Michiganin osavaltion yliopistoalueella 43-vuotias mies ampui kolme ihmistä ja viisi haavoittui. Mies ampui myöhemmin itsensä.

Ampumisia tapahtuu Yhdysvalloissa verrattain usein, koska käsi- ja usein jopa rynnäkköaseita on helppo hankkia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?