Iranissa marssittiin teloitettujen muistoksi

Kyseessä olivat suurimmat hallintoa vastustavat mielenosoitukset viikkoihin.

Ihmiset kerääntyivät osoittamaan mieltään Zahedanissa. Kuva sosiaaliseen mediaan ladatusta videosta, joka julkaistiin perjantaina.

18.2. 3:21

Iranissa mielenosoittajat ovat marssineet lukuisissa kaupungeissa teloitettujen mielenosoittajien muistoksi, yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Kyseessä olivat suurimmat hallintoa vastustavat mielenosoitukset viikkoihin. Mielenosoitukset alkoivat viime syksyllä, jolloin Mahsa Amini kuoli Iranin siveyspoliisin otettua hänet kiinni.

Sosiaaliseen mediaan ladatuista materiaaleista selviää, että mielenosoituksia järjestettiin muun muassa pääkaupunki Teheranissa ja Karajin kaupungissa. Mielenosoittajat huusivat iskulauseitaan sekä teloitettujen miesten nimiä.

Mohammad Mehdi Karami ja Seyed Mohammad Hosseini teloitettiin sen jälkeen, kun heidät oli tuomittu puolisotilaalliseen ryhmän jäsenen surmasta.

Kaiken kaikkiaan mielenosoituksissa on kuollut Human Rights Activists' News Agency -järjestön mukaan vähintään 529 mielenosoittajaa. Lisäksi lähes 20 000 on pidätetty tai otettu kiinni.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?