Sadat ihmiset protestoivat ja ottivat yhteen turvallisuus­joukkojen kanssa Surinamessa

Reilun 600 000 asukkaan eteläamerikkalainen valtio on ajautunut talouskriisiin.

Ihmiset osoittivat mieltään Surinamen pääkaupungissa Paramaribossa perjantaina.

18.2. 2:13

Sadat ihmiset ovat protestoineet kohonneiden elinkustannusten vuoksi ja ottaneet yhteen turvallisuusjoukkojen kanssa Etelä-Amerikassa Surinamessa.

Osa mielenosoittajista on heitellyt turvallisjoukkoja pulloilla ja kivillä. Joukot ovat pyrkineet hajottamaan mielenosoituksia käyttämällä kyynelkaasua sekä ampumalla kumiluoteja.

Yhteenottojen lisäksi pääkaupungissa Paramaribossa on ryöstetty kauppoja. Hallituksen lausunnon mukaan mielenosoittajat ovat tunkeutuneet myös maan parlamenttiin.

Heikon valuutan ja pahenevan talouskriisin vuoksi maan reilun 600 000 asukkaan on entistä vaikeampi hankkia toimeentulonsa.

Mielenosoittajat vastustavat kohonneita ruuan, polttoaineen ja sähkön hintoja, ja lisäksi he syyttävät hallitusta korruptiosta. Mielenosoittajat vaativat maan presidenttiä Chan Santokhia eroamaan ja syyttävät tätä hurjasta inflaatiosta sekä valtavasta ulkomaanvelasta.

Presidentti Santokhi sanoi perjantaina televisiopuheessaan olevansa valmis avoimeen vuoropuheluun mielenosoittajien kanssa.

Suriname on Hollannin entinen siirtomaa, joka itsenäistyi vuonna 1975.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?