Baletinjohtaja sai potkut – hyökkäsi koirankakalla kriitikon kimppuun

Baletinjohtajalle annetuista potkuista huolimatta ooppera pitää tämän teokset ohjelmistossaan ja ilmoitti arvostavansa hänen työtään koreografina.

Baletinjohtaja Marco Goecke sai potkut tulistuttuaan arvostelusta.

16.2. 20:00

Saksassa on erotettu palkittu baletinjohtaja Marco Goecke sen jälkeen, kun tämä oli levittänyt koiran ulostetta kriitikon kasvoille vastauksena penseään arvosteluun. Hannoverin valtionooppera ilmoitti antamistaan potkuista torstaina.

Baletinjohtaja teki uralleen kohtalokkaan tempauksen viime lauantaina, kun hän kohtasi tanssikriitikon aulassa baletin uuden esityksen ensi-illassa.

Arvostelussa tanssikriitikko Wiebke Hüsterilla ei ollut juurikaan hyvää sanottavaa In the Dutch Mountains -tanssiesityksestä, jonka koreografiasta Goecke vastasi. Hüsterin mukaan esityksen suurin ongelma oli juuri Goecken epäonnistunut koreografia.

Tästä kritiikistä Goecke tulistui FAZ:n mukaan niin, että kun Hüster saapui Hannoverin oopperataloon viime lauantaina, jolloin arvostelu oli julkaistu, alkoi koreografi vaatia hänelle porttikieltoa.

Hetken sanaharkan jälkeen tilanne kärjistyi ja Goecke tarttui aseisiin.

Hyökkäysvälineenä toimi paperipussista kaivettu koirankakka, jolla baletinjohtaja FAZ:n mukaan tahri Hüsterin kasvot. Iskunsa jälkeen Goecke pakeni nopeasti paikalta.

Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehti tuomitsi kriitikkonsa häpäisyn yritykseksi pelotella vapaata, kriittistä näkemystä taiteesta.

Baletinjohtajalle annetuista potkuista huolimatta ooppera pitää tämän teokset ohjelmistossaan ja ilmoitti arvostavansa hänen työtään koreografina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?