Jälleen selittämätön putoamis­kuolema? Venäjän puolustus­ministeriön virkamies löydettiin koti­talonsa edustalta Pietarissa

Puolustusviranomaisen omaisuutta löytyi hänen asuintalonsa yhteiskäyttöparvekkeelta, kertovat venäläislähteet.

16.2. 16:56

Venäjän puolustusministeriössä läntisen sotilaspiirin talousasioista vastaavaa osastoa johtanut 58-vuotias Marina Jankina on löydetty keskiviikkoaamuna kuolleena asuintalonsa edustalta Pietarissa. Venäläismediassa kerrotaan, että puolustusviranomaisen epäillään tehneen itsemurhan.

Marina Jankina

Asiasta uutisoi muun muassa riippumaton venäläinen uutissivusto Meduza.

Meduza käyttää lähteenään myös Telegramissa toimivaa Mash Na Moike -kanavaa, jonka mukaan Jankinan omistamia tavaroita ja asiakirjoja olisi löytynyt talon yhteiskäyttöparvekkeelta. Saman lähteen mukaan nainen olisi soittanut ennen kuolemaansa entiselle aviomiehelleen ja pyytänyt tätä soittamaan poliisille.

Jankinan kerrotaan työskennelleen ennen puolustusministeriöön siirtymistä Venäjän verovirastossa ja toimineen Pietarin maankäytöstä ja julkisista kiinteistöistä vastaavan hallinnon varapuheenjohtajana.

Pelkästään viime vuoden aikana lukuisia vaikutusvaltaisia venäläistä yritys- ja sotilasjohtajia on kuollut traagisissa ja osin epäselvissä olosuhteissa. Suuressa osassa kuolemista kyse on ollut ensitietojen mukaan itsemurhasta.

Suomessa Jankinan kuolemasta kertoi ensimmäisenä Verkkouutiset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?