Teinityttö löytyi raunioista elossa lähes 250 tuntia maan­järistyksen jälkeen

Turkin viranomaisten mukaan vähintään yli 1 300 lasta on maanjäristysten vuoksi erossa perheistään.

Paikallisia pelastusoperaatioita on lopetettu sekä Turkissa että Syyriassa.

16.2. 14:14 | Päivitetty 16.2. 14:57

Turkissa maanjäristyksen jälkeisistä raunioista on tänään pelastettu 17-vuotias tyttö. Tyttö pelastettiin 248 tuntia sen jälkeen, kun maanjäristys runteli osia Turkista ja Syyriasta viime viikolla. Järistys oli voimakkuudeltaan 7,8.

Kuolleita tiedetään olevan nyt noin 40 000, ja toivo ihmisten löytämisestä elossa on lähes hiipunut. Paikallisia pelastusoperaatioita on lopetettu sekä Turkissa että Syyriassa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tytön sukulaismies oli halannut itkien kaikkia pelastajia yksitellen ja luvannut, ettei heitä unohdeta koskaan. Pelastustöihin osallistunut kaivostyöntekijä kertoi AFP:lle, että porukka oli tehnyt etsintöjä rakennuksella viikon verran.

– Olemme onnellisia aina kun löydämme elollisen olennon, vaikkapa kissan, hän sanoi.

Onnistuneen pelastamisen jälkeen turkkilaiset sotilaat käskivät mediaa ja paikallisia poistumaan paikalta, koska ryhmät alkoivat nostaa ruumiita esiin raunioiden joukosta.

Maanjäristykset ovat hajottaneet perheitä sekä Turkissa että Syyriassa, ja Turkin viranomaisten mukaan ainakin yli 1 300 lasta on viime viikon järistysten vuoksi erossa perheistään. Jotkut alueen vanhemmista ovat ilmaisseet uutistoimisto AFP:lle huolensa lasten kidnappauksista.

Turkin uutistoimisto Anadolu kertoi keskiviikkona, että poliisi oli ottanut kiinni miehen, jonka se sanoi yrittäneen varastaa sairaalasta vauvan maan eteläosassa.

Anadolun mukaan mies oli kävellyt sairaalaan järistyksessä pahasti kärsineessä Hatayn maakunnassa ja teeskennellyt olevansa paikallinen poliisipäällikkö.

Uutisen mukaan sairaalan henkilökunta oli huomannut miehen esittämän poliisin henkilökortin olevan väärennetty ja soittanut oikealle poliisille. Kiinni otettaessa mieheltä oli löydetty väärennettyjä poliisin ja sotilashenkilöstön henkilökortteja, kultaa sekä käteistä rahaa Turkin liiroina, dollareina ja euroina noin 6 000 euron edestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?