Venäjän Wagner-yksiköt ovat Ukrainan mukaan kärsineet jopa 80 prosentin tappioita Bahmutissa

Ukrainan varapuolustusministerin mukaan venäläisjoukot kärsivät luottamuspulasta omia komentajiaan kohtaan.

16.2. 10:23

Venäjän palkkasotilaista koostuvan Wagner-ryhmän yksiköistä osa on kärsinyt jopa 80 prosentin tappioita Bahmutin kaupungista käydyissä taisteluissa, kertoo Ukrainan puolustusministeriö Kyiv Independentin mukaan.

Kiivaat taistelut Donetskin alueen kaupungin hallinnasta ovat jatkuneet liki ympäri­vuorokautisesti Itä-Ukrainassa Venäjän hyökätessä. Ukrainan varapuolustusministeri Hanna Maljarin mukaan Venäjän kuolleita ja haavoittuneita evakuoidaan vain paikoin tai ei ollenkaan.

Varapuolustus­ministerin mukaan venäläisjoukot kärsivät luottamuspulasta omia komentajiaan kohtaan.

– Yhä useampi venäläinen palvelusmies ymmärtää, ettei heidän komentajillaan ole kunnon käsitystä taistelukentän tilanteesta, mikä näkyy niin kutsuttujen ”kuolemanryhmien” lisääntyvässä käytössä. Nämä yksiköt koostuvat heikosti koulutetuista mobilisoiduista, jotka kärsivät raskaita tappioita, Maljar kirjoitti Telegram-viestintäsovelluksessa.

Maljar kuvailee Bahmutin tilannetta hyvin vaikeaksi ukrainalaisjoukoille. Tiistaina brittilehti Guardian kertoi ukrainalais­puolustajien räjäyttäneen sillan, mikä tulkittiin merkiksi perääntymisaikeista. Ukraina on kuitenkin kiistänyt olevansa luopumassa Bahmutista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?