Valkoinen talo kommentoi tuoreita ”ufo­havaintoja”

Pohjois-Amerikassa alas ammuttuja esineitä ei ole vielä saatu tunnistettua, Valkoisen talon edustajat kertoivat.

Valkoisen talon mukaan viikonloppuna havaitut tunnistamattomat lentävät esineet piti ampua alas, sillä ei ollut varmuutta, suorittaisivatko ne jonkinlaista valvontaa.

Viikonloppuna ammuttiin alas kaksi henkilöauton kokoista kohdetta Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi Yhdysvalloissa Huronjärven yllä ammuttiin alas kahdeksankulmion mallinen kohde.

– Tiedän, että on ollut kysymyksiä ja huolia tästä, mutta edelleenkään ei ole viitteitä avaruusolioista tai maapallon ulkopuolisista aktiviteetistä liittyen näihin viimeaikaisiin alasampumisiin, Valkoisen talon lehdistösihteeri Karine Jean-Pierre sanoi.

– Halusin varmistaa, että amerikkalaiset ihmiset tietävät sen. Ja oli tärkeää, että me sanomme tämän, koska olemme saaneet kuulla paljon siitä.

Sunnuntaina Yhdysvaltain ilmavoimien kenraali Glen VanHerck ei suostunut sulkemaan pois maapallon ulkopuolisen aktiivisuuden mahdollisuutta.

– Annan tiedustelu- ja vastatiedusteluyhteisöjen selvittää sen. En ole sulkenut mitään pois, VanHerck sanoi.

Valkoisen talon turvallisuusasioista vastaava tiedottaja John Kirby kertoi maanantaina, ettei Yhdysvallat ollut vielä tunnistanut viikonloppuna maahan ammuttuja esineitä.

Kirbyn mukaan Yhdysvallat valvoo aiempaa tarkemmin ilmatilaansa, mikä saattaa osittain selittää kasvun havaittujen esineiden määrässä.

Kirbyn mukaan esineiden ei arvioitu olevan uhka ihmisille maan pinnalla, eivätkä esineet näyttäneet merkkejä ohjaus- tai propulsiokyvystä. Propulsiolla tarkoitetaan työntövoimaa tuottavaa järjestelmää.

Kirby sanoi myös, etteivät esineet lähettäneet viestintäsignaaleja eivätkä ne olleet miehitettyjä.

– Amerikkalaisten ei tarvitse olla huolissaan alieneista, mitä tulee näihin ilma-aluksiin, Kirby sanoi.

CNN:n virkamieslähteiden mukaan kaikki viikonloppuna alas ammuttua esinettä olivat eri näköisiä. Yhden lähteen mukaan ne olivat suunnilleen saman kokoisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?