Valvonta­kamerat kuvasivat Turkin maanjäristyksen

Turkin ja Syyrian maanjäristysten vahvistettu uhriluku on noussut jo yli 33 000:een. Maanjäristys tallentui lukuisiin valvontakamerakuviin.

12.2. 20:40

Turkin ja Syyrian maanjäristysten uhriluku voi nousta jopa yli 50 000:een, arvioi YK:n edustaja vieraillessaan Turkin katastrofialueella viikonloppuna.

YK:n humanitaarisen avun johtaja Martin Griffiths arvioi Sky News -uutiskanavan haastattelussa, että kuolleiden lukumäärä voi vähintään kaksinkertaistua nykyisestä.

Kuolonuhreja on tähän mennessä löydetty raunioista yli 33 000. Viranomaistietojen mukaan Turkissa on kuollut lähes 30 000 ihmistä ja Syyriassa yli 3 500.

Griffiths uskoo, että kuolonuhrien määrä nousee merkittävästi enemmän sitten, kun pelastajat pääsevät kunnolla raunioiden alle. Turkin viranomaisten mukaan järistyksissä tuhoutui tai vaurioitui vakavasti yli 12 000 rakennusta.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että Turkin viranomaiset ovat antaneet 113 pidätysmääräystä rakennusten rakentamiseen liittyen. Ainakin 12 ihmistä on jo pidätetty, ja pidätettyjen joukossa on rakennusurakoitsijoita.

Asiantuntijat varoittivat vuosien ajan, että monet uudet rakennukset Turkissa olivat vaarallisia vallitsevan korruption ja hallituksen politiikan vuoksi.

Maanjäristys on tallentunut lukuisiin valvontakamerakuviin. Yllä olevalla videolla näkyy, kuinka maanjäristys aiheutti tuhoja Diyarbakirin kaupungissa Turkissa.

Maanjäristykset alkoivat viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Alla olevalle videolle on kuvattu maanjäristyksen tuhojen raivausta sunnuntaina Kahramanmarasissa Turkissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?